Vložena pečena paprika

Kdor ima hišo z vrtom, je v prednosti pred prebivalci blokovskih naselij. Pečenju lahko namreč doda začimbo, ki dober izdelek pretvori v vrhunskega. Dim je tisti element, brez katerega ni vrhunsko pečenih paprik.

Kurtovska kapija je najbolj razširjena sorta rdeče paprike, prepoznate pa jo po usločeni podolgovati obliki, ki spominja na rog.

Sestavine

– 15 kg mesnate rdeče paprike
– ½ litra rastlinskega olja
– šest glavic česna
– kozarec sladkorja
– 1 dcl kisa
– sol

Priporočamo še: Najboljši domači ajvar

Priprava

1. Paprike operemo, s krpo obrišemo in spečemo v pečici, segreti na 200 ºC. Pečemo jih na rešetki ali pekaču. Po približno petnajstih minutah, oziroma ko je koža črno zapečena, jih obrnemo in popečemo še na drugi strani.

2. Še tople zložimo v večjo posodo, kjer naj se toliko ohladijo, da jih lahko olupimo. Pazljivo odstranimo vsa semena in meso narežemo na trakove (večje kot pri ajvarju).

3. V posodi segrejemo olje in nežno prepražimo drobno sesekljan česen. Ko zadiši, posolimo in zalijemo s kisom. Dodamo narezano meso paprike in podušimo ravno toliko, da se masa segreje.

4. Toplo prelijemo v vroče kozarce, dobro zapremo in jih za eno uro damo v pečico na 90 ºC. Po uri pečico ugasnemo, kozarce pa pustimo, da se ohladijo.

Priporočamo še: Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak

Recept in besedilo: Klemen Košir
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed