Začinjeni čokoladni lončki

 Sladica, ki diši po veselem decembru.

Sestavine
(za približno pet manjših skodelic)

– 1,5 dl sladke smetane,
– 40 g masla
– 2 žlički začimb za medenjaka ali poprnjake
– 170 g čokolade (120 g mlečne in 50 g temne)
– žlica ruma
– 3–5 piškotov speculaas ali medenjakov
– sladka smetana za dekoracijo

Priprava

1. V kozici zmešamo sladko smetano, maslo in začimbe. Segrejemo do vret­ja, odstavimo in dodamo čokolado. Pustimo stati dve minuti, nato dobro premešamo. Vrnemo na srednji ogenj in mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi. Dodamo rum in na koščke nadrobljene piškote.

2. Premešamo, nadevamo v kozarčke in ohladimo. Postrežemo s sladko smetano. Hranimo jih v hladilniku. Preden kozarčke postrežemo, jih pustimo vsaj 20 minut na sobni temperaturi.

Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed