Začinjeni in praženi oreščki

Najboljši so še topli, naravnost iz pečice.

Recept je nadvse preprost, oreščki pa strašansko okusni, da jih kar ne moreš pozabiti. Postrežemo h kozarcu prave pijače, ob vrtnem ognju ali kar tako pri odprtem oknu, ko zunaj sneži. Zmrzljivim jih ponudimo v bralnem kotičku z mačko in knjigo v naročju, da jim poženejo kri po telesu.

Sestavine

– po 100 g indijskih oreščkov in mandljev
– 50 g orehov, 2 žlici olja
– žlička garam masale (ali karija)
– po žlička soli, čilija v prahu, sladkorja
– pol žličke kurkume
– žlica čičerkine moke

Priprava

1. V skledi premešamo oreščke in olje, da se enakomerno namastijo. Posipamo z začimbami, sladkorjem in čičerkino moko ter dobro zmešamo.

2. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko in vključimo pečico na 150 stopinj. Začinjene oreščke stresemo na pekač, poravnamo in pečemo pol ure.

3. Ponudimo še tople, kar je še posebno zanimivo, okusni pa so tudi ohlajeni. Naloženi v steklen kozarec so izvirno domače darilo za ljubitelje pikantnih prigrizkov.

Fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Sadna nabodala z marcipanovimi kroglicami

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.