Zajec v lovski omaki

Za mesni del pa tokrat Firbasov zajček.

Sestavine

– zajček
– žlica soli
– 4 brinove jagode
– majhna čebula
– žlička maščobe
– 10 dag slanine
– žlica moke

Priprava

1. Zajčka razkosamo, nasolimo, dodamo strte brinove jagode, svežo čebulo in pustimo v kvaši nekaj ur.

2. Nato kose mesa na maščobi popečemo, dodamo na koščke narezano slanino in čebulo iz kvaše ter dušimo.

3. Vse skupaj pomokamo in zalijemo z vodo ali jušno osnovo ter še malo pokuhamo.

4. Na koncu še popramo po okusu.

Recept: Marjana Firbas
Fotografije: Tomo Jeseničnik

Preberite še: Na obisku: Božič pri Firbasovih

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana