Odprta Kuhinja

Zapečena cvetača

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Cvetačo razrežemo na cvetke in jo posoparimo.


Sestavine (za 4 osebe)


- 1 velika cvetača
- 2 dl smetane za kuhanje
- 3 žlice bele pirine moke
- 2 jajci
- približno 100 g sira
- košček masla
- sol, poper in muškatni orešček

Priprava


1. Pekač namažemo z maslom in vanj stresemo kuhano cvetačo.

2. V posodici zmešamo smetano, jajca, moko, nariban sir, začimbe. Mešanico prelijemo čez cvetačo, mogoče tudi malo premešamo, in zapečemo v pečici. Na 180 stopinjah Celzija pečemo približno 45 minut. Zraven ponudimo zeleno solato z veliko česna.

Recept: Maruša Langerholc, Štacunca
Fotografija: Špela Ankele
Poizkusite še: Bralec priporoča: odlična pita z zeljem
Datum Objave: 28.8.2019 ob 20:08

Več iz te teme:

iz pečicecvetačazapečena cvetača

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.