Zapečena cvetača

Cvetačo razrežemo na cvetke in jo posoparimo.

Sestavine (za 4 osebe)

– 1 velika cvetača
– 2 dl smetane za kuhanje
– 3 žlice bele pirine moke
– 2 jajci
– približno 100 g sira
– košček masla
– sol, poper in muškatni orešček

Priprava

1. Pekač namažemo z maslom in vanj stresemo kuhano cvetačo.

2. V posodici zmešamo smetano, jajca, moko, nariban sir, začimbe. Mešanico prelijemo čez cvetačo, mogoče tudi malo premešamo, in zapečemo v pečici. Na 180 stopinjah Celzija pečemo približno 45 minut. Zraven ponudimo zeleno solato z veliko česna.

Recept: Maruša Langerholc, Štacunca
Fotografija: Špela Ankele

Poizkusite še: Bralec priporoča: odlična pita z zeljem
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana