Zapečene krpice s skuto po receptu sestre Vendeline

Mi smo si jih omislili na sladko in košček ponudili s pogreto marmelado, jed pa je izvrstna tudi kot slana priloga ob mesu. Po okusu te krpice spominjajo na skutne štruklje. Sestra Vendelina jih je v svojem receptu zamesila sama, mi pa smo ponje skočili kar v trgovino.

Zapečene krpice s skuto

  • 500 g krpic (vzeli smo suhe, kupljene)
  • 100 g masla (sobna temperatura)
  • 3 jajca
  • 500 g pasirane skute
  • sol
  • 50 g sladkorja
  • zavitek vaniljevega sladkorja

Preliv

  • 2 dl smetane za kuhanje

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. V večji lonec soljenega kropa stresemo krpice in jih skuhamo glede na priporočeni čas na embalaži – če uporabimo suhe, kupljene – ali hitreje, če smo se odločili za domače, iz rezančnega testa.

3. Jajca ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg.

4. V razmehčano maslo, ki smo ga rahlo stepli, umešamo, drugega za drugim, rumenjake, nato dodamo skuto, rahlo osolimo, dodamo obe vrsti sladkorja in nazadnje – in najbolj narahlo – trd sneg.

5. Primešamo odcejene in nekoliko ohlajene krpice.

6. Vse skupaj razporedimo v namazan pekač, povrhu polijemo s smetano in damo v pečico za 20 minut.

Priporočamo tudi: Mesna štruca, ki si jo boste zaželeli vsak vikend

Priprava Neli Selan, Lea Sterle/Kult316 Fotografije Sonja Ravbar

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana