Odprta Kuhinja

Zapečene krpice s skuto po receptu sestre Vendeline

Odpri galerijo
A+   A-
Mi smo si jih omislili na sladko in košček ponudili s pogreto marmelado, jed pa je izvrstna tudi kot slana priloga ob mesu. Po okusu te krpice spominjajo na skutne štruklje. Sestra Vendelina jih je v svojem receptu zamesila sama, mi pa smo ponje skočili kar v trgovino.


Zapečene krpice s skuto



  • 500 g krpic (vzeli smo suhe, kupljene)

  • 100 g masla (sobna temperatura)

  • 3 jajca

  • 500 g pasirane skute

  • sol

  • 50 g sladkorja

  • zavitek vaniljevega sladkorja


Preliv

  • 2 dl smetane za kuhanje


Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. V večji lonec soljenega kropa stresemo krpice in jih skuhamo glede na priporočeni čas na embalaži – če uporabimo suhe, kupljene – ali hitreje, če smo se odločili za domače, iz rezančnega testa.

3. Jajca ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg.

4. V razmehčano maslo, ki smo ga rahlo stepli, umešamo, drugega za drugim, rumenjake, nato dodamo skuto, rahlo osolimo, dodamo obe vrsti sladkorja in nazadnje – in najbolj narahlo – trd sneg.

5. Primešamo odcejene in nekoliko ohlajene krpice.

6. Vse skupaj razporedimo v namazan pekač, povrhu polijemo s smetano in damo v pečico za 20 minut.
Priporočamo tudi: Mesna štruca, ki si jo boste zaželeli vsak vikend

Priprava Neli Selan, Lea Sterle/Kult316 Fotografije Sonja Ravbar
Datum Objave: 21.10.2022 ob 12:10

Več iz te teme:

skutakrpicesestra Vendelina

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja