Zapečene palačinke po mehiško
Odpri galerijo
A+ A-
Po navadi po mehiško nadevamo tortilje, a če teh nimamo pri roki, je to priročna ideja, mogoče celo bolj okusna in sočna.
Sestavine za 9–10 palačink
- 120 g koruzne moke
- 180 g bele pšenične moke tip 500
- 1,5 dl mleka
- 4,5 dl vode
- 1/4 žličke pecilnega praška
- 2 ščepa soli
- 2 večji jajci (M, L)
- oljčno olje za peko palačink
Nadev
- 200 g basmati riža
- 500 g piščančjega fileja
- po 1 rdeča in zelena paprika
- po 150 g vložene koruze in fižola v zrnju
- 1/4–1/3 žličke kajenskega popra oz. po okusu (pekoče!)
- žlička dimljene paprike
- po 1 žlica peteršilja in koriandra
- sol, poper, olje
Drugo
- 500 g sesekljanega paradižnika
- naribani sir (po izbiri)
- koriander
Priprava
1. Pripravimo palačinke: zmešamo suhe sestavine: obe vrsti moke, sol, pecilni. Posebej zmešamo mokre sestavine, jajci, vodo in mleko, in jih počasi vmešavamo k suhim, da dobimo zmes brez grudic.
2. V ponvi segrejemo po nekaj kapljic olja za vsako in spečemo palačinke. Polagamo jih na krožnik in pokrijemo z alufolijo, da se ne izsušijo, dokler pripravljamo nadev.
3. V večjem loncu skuhamo riž po navodilih z embalaže.
4. Piščančje meso narežemo na manjše kose, prav tako papriki (odstranimo semena).
5. V večji ponvi segrejemo nekaj žlic oljčnega olja, dodamo meso, solimo in ga na zmernem do močnejšem ognju na hitro zlato rjavo popečemo. Dodamo papriko in popečemo skupaj do konca. Začinimo s poprom, dimljeno papriko in kajenskim poprom. Primešamo dobro splaknjeno in odcejeno koruzo in fižol ter nasekljana peteršilj in koriander. Vse skupaj še kako minuto pražimo.
6. Palačinke na sredini nadevamo z rižem in mesom z zelenjavo, stranska robova prepognemo proti sredini in prepognemo v žepek. Polagamo jih v rahlo naoljen pekač, lahko tudi posamično po porcijah, polijemo s sesekljanim paradižnikom in potresemo še naribani sir in malo sesekljanega koriandra.
7. Pečemo v pečici, segreti na 180–200 stopinj, približno 10–15 minut, da se sir lepo zapeče.
Priporočamo še: Pecivo na kocke Schwarzwald
Datum Objave: 19.2.2021 ob 10:02