Žar: tako pripravite svinjsko ribico in vsi bodo navdušeni
Odpri galerijo
A+ A-
Meso, ki ga bomo marinirali v pivu, bo tako mehko, da se bo topilo v ustih. Idealno za prvomajsko kosilo.
Koristen nasvet: Meso po peki pustimo kratko počivati, da se mesni sok znova porazdeli po vsej površini. Če želimo marinado uporabiti tudi za glazuro, je najbolje, če jo najprej pripravimo malo gostejšo, del prihranimo za glazuro, del pa razredčimo za marinado.
Priprava: 5 minut
Mariniranje 1 ura do 1 dan
Čas peke: 5 minut, vroč žar, pokrito
Svinjski file v pivski marinadi na žaru
- 1 kg svinjskega fileja (svinjska ribica)
Marinada s pivom
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice gorčice
- suh feferon
- 3 žlice oljčnega olja
- rožmarin, timijan
- sol, poper
- 2,5 dl svetlega piva
Priprava
1. Za marinado narežemo česen in čebulo in stresemo v posodo. Dodamo gorčico, timijan, rožmarin, drobno sesekljan feferon, solimo, popramo in prilijemo oljčno olje ter pivo. Dobro premešamo.
2. Meso prečno narežemo na debelejše zrezke ali pustimo file v kosu. V posodo nalijemo nekaj marinade, da pokrije dno, nato položimo meso in povsem prelijemo z marinado. Pokrijemo, iztisnemo zrak in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, še bolje čez noč.
3. Zrezke odcedimo in pečemo na pokritem žaru približno 5 minut, odvisno od debeline.
Priporočamo še: Kako naredimo domače lepinje
Naslovna fotografija: bhofack2/Getty Images
Datum Objave: 4.5.2022 ob 11:05