Zares božanske testenine v kremni omaki z bučo in sirom maskarpone

Svilena, izjemno kremasta in bogatega okusa. Omaka, ki bo postala hit preprostih družinskih kosil. V njej se družijo buča, sladka paprika, muškatni orešček in maskarpone.

Ko imate le 30 minut za pripravo okusnega obroka, so pogosto na vrsti testenine. Izberite svojo najljubšo obliko, jih skuhajte na zob, nato pa prelijte s kremno bučno omako, ki bo prepričala z zares bogatim okusom, otrokom pa s svojo barvo prebudila apetit. Skuhamo jo lahko vnaprej in za nekaj dni tesno zapremo v stekleni kozarec. Tako bo kosilo na mizi v nekaj minutah.

Za čim boljši rezultat pri pripravi omake smo izbrali krem maskarpone iz linije Gurman Zelene Doline, ki ima mil, rahlo kiselkast okus in visoko vsebnost beljakovin. Je nepogrešljiv pri pripravi omak, z njim pa lahko popestrite skoraj vse vrste sladic. Proizveden je iz najboljšega mleka slovenskih kmetij, certificirano brez gensko spremenjenih organizmov.

Sestavine

Priprava

1. Narezano bučo stresemo v lonec, prelijemo z vodo in posolimo. Kuhamo približno 15 minut, da postane povsem mehka.

2. Čebulo in česen drobno nasekljamo ter oboje v globoki ponvi, v kateri bomo pozneje dokončali jed, prepražimo na žlici masla. Ko čebula postane prozorna, dodamo žlico paradižnikovega koncentrata in pražimo še kakšno minuto. Dodamo papriko, premešamo in ogenj ugasnemo.

3. Slanino narežemo na kockice in jo hrustljavo popražimo. Postavimo na stran, da jo bomo uporabili, ko bomo jed servirali na krožnik.

3. Skuhano bučo odcedimo in jo skupaj s popraženo čebulo in česnom spasiramo v gladek pire.

4. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Še preden so popolnoma nared, odvzamemo 100 ml vode, v kateri se kuhajo.

5. Bučni pire vrnemo v ponev, dodamo vodo od testenin in postavimo na ogenj, da se segreje. Primešamo še krem maskarpone linije Gurman Zelene Doline, muškatni orešček in solimo ter popramo po okusu.

6. V pripravljeno bučno omako stresemo odcejene testenine in dobro pomešamo.

7. Razdelimo po krožnikih, posujemo s hrustljavo slanino, drobnjakom in po želji dekoriramo s kupčki krem maskarponeja.

Dober tek!

Namig: vse skupaj lahko obogatimo z naribanim parmezanom.

Krem mascarpone iz linije Gurman Zelene Doline ima mil, rahlo kiselkast okus in visoko vsebnost beljakovin. Je nepogrešljiv pri pripravi omak, z njim pa lahko popestrite skoraj vse vrste sladic. Proizveden je iz najboljšega mleka slovenskih kmetij, certificirano brez gensko spremenjenih organizmov.

Fotografije: Sonja Ravbar

Naročnik oglasne vsebine je Mlekarna Celeia

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana