Zares dober arašidov kruh

Sanjsko: še rahlo topel arašidov kruhek, na debelo namazan z domačo malinovo marmelado, in skodelica vroče črne kave. Čisti užitek.

Za pekač 25 x 9 cm.

Sestavine

– 200 g moke
– žlička pecilnega praška
– 1/2 žličke sode bikarbone
– 50 g masla (sobne temperature)
– 60 g arašidovega masla
– 80 g rjavega sladkorja, 2 jajci
– 90 g grškega jogurta ali drugega polnomastnega jogurta (dve žlici)
– 50 g nasekljane čokolade
– 50 g nasekljanih arašidov (ne slanih!)
– žlica rjavega sladkorja

Priprava

1. Pečico vključimo na 175 stopinj Celzija.

2. Moko zmešamo s pecilnim praškom in sodo bikarbono.

3. Maslo, arašidovo maslo in rjavi sladkor penasto stepemo. Primešamo jajci, drugo za drugim. Dodamo grški jogurt. Počasi primešamo še moko. Na koncu ročno vmešamo še nasekljano čokolado in arašide.

4. Namastimo pekač, vanj nadevamo pripravljeno zmes in jo z žlico poravnamo. Po vrhu potresemo še malce arašidov in žlico rjavega sladkorja.

5. Pečemo 37–40 minut. Pečen kruh malce ohladimo, narežemo na koščke in postrežemo.

Namig: Vse sestavine, jajca, maslo, jogurt, naj bodo sobne temperature.

Priporočamo še: Pet zajtrkov, ki jih moramo znati pripraviti prav vsi

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed