Zares dobra kakijeva marmelada

Ta marmelada z zvezdnatim janežem vas bo navduševala dan za dnem. Enkrat na kruhu, drugič na cimetovih palačinkah, kakor so nam predlagali v kuhinji, izjemno se poda tudi k pršutu.

Sestavine

  • 1 kg ne preveč zrelega kakija
  • 5 janeževih zvezd
  • 50 g glukoze
  • 2 dl domačega jabolčnega soka
  • sok 2 limon

Priprava

1. Kaki dobro operemo, odstranimo pecelj in ga razrežemo na približno centimetrske kocke.

2. V kozico vlijemo jabolčni sok (če je stisnjen iz svežih jabolk, še toliko bolje), vanj stresemo narezan kaki, dodamo limonin sok in zvezdasti janež. Pripravljeno zmes ves čas mešamo, do vretja. Zmanjšamo ogenj, pustimo blago vreti približno 15 do 30 minut in ves čas mešamo.

3. Ko se zgosti, odstavimo s štedilnika, odstranimo zvezdasti janež in marmelado vlijemo v steklen kozarec, ki ga po počasnem ohlajanju lahko nepredušno zapremo.

Opomba: Takšna marmelada je zelo hranljiva, ni pa namenjena za dolgotrajno shranjevanje, porabiti jo moramo v štirinajstih dneh in ves čas hraniti v hladilniku. Zato ne kuhamo prevelikih količin.
Namig: Topla se zelo prileže na cimetovih palačinkah, lahko jo uporabimo tudi kot prilogo k pršutu ali pa kot namaz na kruhu, na katerega položimo feto pravega briškega krodegina.

Recept: Bled Rose Hotel
Fotografija: Kristina Smodila, Zgodbe na krožniku

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed