Zaviti grisini z makom
Odpri galerijo
A+ A-
Ko postrežemo kozarček slovenskega piva, zraven pripravimo še domače grisine.
Grisini z makom
Za približno 30 kosov.
- 300 g ostre moke
- 30 g oljčnega olja
- 150 g mlačne vode
- 1 žlička suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 0,5 žličke soli
Za posip
- 1 jajce
- žlica maka
- ščep grobe morske soli
In še
- malo moke (za razvaljanje)
- papir za peko
Priprava
1. V mlačni vodi raztopimo kvas, sladkor in žlico moke. Počakamo 10, 15 minut, da začne kvas delovati.
2. Zatem kvasec vlijemo k moki. Ob rob dodamo sol, prilijemo še olje in zamesimo. Testo oblikujemo v kepo, pokrijemo in počakamo kakšno uro, da vzhaja.
3. Razvaljamo na rahlo pomokani površini, premažemo z razžvrkljanim jajcem ter enakomerno posujemo z makom in grobo soljo. Po dolgem prerežemo čez pol, nato pa počez razrežemo na dober centimeter široke kose. Vsak kos zavijemo (glej fotografijo) in grisine v razmikih položimo na pekač, pokrit s papirjem za peko.
4. Na 190 do 200 stopinj Celzija jih pečemo približno 15 minut, da se lepo obarvajo.
Priporočamo še: Novi vodnik po slovenskih pivovarnah
Naslovna fotografija: Špela Ankele
Deloindom.si: Zakaj imeti ribo za hišnega ljubljenčka
Datum Objave: 29.9.2023 ob 07:09