Žele bonboni iz granatnega jabolka

Sočni prigrizki.

Sestavine

– 2 vrečki agar agarja, 5–6 granatnih jabolk (za 0,5 l soka)
– 3 žlice sladkorja v prahu (ali po okusu)

Priprava

1. Granatna jabolka prepolovimo in jih z samozavestnim udrihanjem z žlico po hrbtni strani odrešimo slastnih semen. Ta za nekaj minut vržemo v sekljalnik, dobljeno brozgo pa precedimo. Še najbolje in najučinkoviteje pa tako delo opravi kuhinjski sokovnik. Pomembno je le, da smo nagrajeni z 0,5 l soka.

2. V 250 ml soka stresemo sladkor in zavremo, nakar vanj frcnemo še obe vrečki agar agarja. Kuhljamo 2 minuti, nato vročo zmes zlijemo v preostalih 250 ml soka. Vse skupaj zlijemo v model ali mini pekač, nato pa postavimo na hladno, da se žele strdi.

3. Želatinasti zdriz razkosamo na kockice, ki jih po želji povaljamo še v malo sladkorja. Da bo mir v hiši, granatne želejčke brž postavimo pred mladino, ki poskrbi, da za njimi ostane le še škrlaten spomin. Želejast tek!

Recepti in fotografije: Tjaša Vede in Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si

Preberite še: Piškoti iz ponve

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.