Zelena solata z granatnim jabolkom

V kuhinji prav gotovo ni nikoli takšnega razkošja, kot je jeseni.

Sestavine

– zelena solata
– granatno jabolko
– dober jabolčni kis
– sol in poper
– oljčno olje
– svež zeleni čili

Priprava

1. Svež zeleni čili osveži okus in pravzaprav ni zelo pekoč, pusti le sled pikantnosti. Seveda je to odvisno od vrste čilija. Če odstranimo semena, bo vsak manj pekoč. Narežemo ga čisto na tanko in v solato dodamo po okusu.

2. Granatno jabolko prerežemo, nato pa lomimo na kose, tako da se odprejo semena in jih z lahkoto izluščimo. To je dobro početi v večji skledi.

3. Solato očistimo, operemo in dobro odcedimo. Natrgamo jo v dva globoka krožnika ali solatni skledici.

4. Za preliv zmešamo kis, sol in poper ter nato počasi prilivamo olje. Nazadnje dodamo čili. Preliv lahko pripravljamo vnaprej in na zalogo, saj v hladilniku počaka vsaj nekaj dni ter postaja vedno boljši.

5. Tik preden solato ponudimo, jo pokapljamo s solatnim prelivom in posipamo z zrnci granatnega jabolka. Je zanimiva predjed k jesenskim rižotam z rumeno bučo, kot lahko kosilo je tudi samostojna jed.

Priporočamo še: Jabolčni kolač s pehtranom

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed