Zelenjavna juha z divjim zelenjem

Odpri galerijo
A+ A-
Na dopoldanskem sprehodu naberite še nekaj sestavin za juho.
Cilj je skuhati juho, ki se ne začne s praženo čebulo ali praženim čimerkoli. To se vse prevečkrat zgodi, ampak ali ni ravno postni čas odličen za spremembo navade? Ta juha se je začne s piskrom vode.
Sestavine
- liter vode
- sušena zelenjava za juho ali bio kocka
- pest svežega divjega zelenja (koprive, regačica, vodna kreša, čemaž ...)
- sol in poper
Priprava
V litru vode zavremo suho zelenjavo ali namesto nje uporabimo bio jušno kocko ali domačo vegeto. Sama sem uporabila suho zelenjavo, ki je od jeseni pripravljena stala v steklenem loncu. Nato dodamo pest nabranega divjega zelenja po izbiri. Kuhamo 15 minut.
Priporočamo še: Kuhanje v »karanteni«: Čudovite jedi, ki jih lahko naredimo iz pločevinke fižola
Datum Objave: 16.3.2020 ob 06:03