Zeliščni prigrizki

Piškotki, ki to niso.

Sestavine

– suha zelišča: peteršilj, drobnjak, ognjič, plavica, kapucinka, origano
– sveže listnato testo (275 g, razvaljano na peki papir)
– sol, jajce za premaz

Priprava

1. Pečico vključimo na 190 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem.

2. Zelišča pomešamo in ročno zdrobimo, da dobimo primerno velikost.

3. Jajce razžvrkljamo.

4. Razgrnemo testo, premažemo z jajcem in potresemo sol in zelišča.

5. Z modelčki izrežemo različne oblike peciva in jih polagamo na obložen pekač.

6. Pečemo 15 minut, nato ohladimo.

Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo

Fotografija: Eva Legiša

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed