Zeliščno maslo
Odpri galerijo
A+ A-
Za razvajen zajtrk.
Sestavine
- 100 g bio margarine v kosu
- šopek drobnjaka
- malo sveže bazilike ali drugih zelišč
- dva stroka česna ali dve šalotki
- sol
- sveže mlet poper
- čili v prahu
- mleta kumina
- kurkuma
- limonov sok
Priprava
1. Margarino pustimo vsaj pol ure na sobni temperaturi, nato jo pretlačimo z vilicami. Drobnjak in baziliko drobno narežemo s škarjami za zelišča. Česen stremo, če se odločimo za šalotko, jo res na drobno sesekljamo.
2. Pretlačeno margarino pomešamo s skoraj vsem drobnjakom, da se ta enakomerno razporedi, vmes pa začinjamo po okusu. Limonovega soka naj bo le par kapljic, da margarine ne razredčimo. Z vlažnimi rokami oblikujemo kratek svaljek, ga povaljamo po ostanku drobnjaka, nato pa zavijemo v kos peki papirja ali plastične folije.
3. Zeliščno maslo postavimo v hladilnik, na hitro ga ohadimo v približno dveh urah, da ga lahko režemo na debele kolute.
4. Ponudimo s svežim kruhom ali toplimi toasti.
Naslovna fotografija: Thinkstock
Preberite še: Ribji namaz s čičerko
Datum Objave: 9.10.2017 ob 18:10