Zelo preprosta borovničeva zamrznjena tortica
Odpri galerijo
A+ A-
Malo dela in eleganten videz za šik ohlajanje nekje v senci.
Podobno, kot bi se lotili sirčkove pite brez peke, le da uporabite kondenzirano mleko, ki je idealno za zamrznjene sladice, saj se z njim izognemo ledenim kristalčkom.
Sestavine
- 250 g sira maskarpone
- 170 g sladkanega kondenziranega mleka
- 100 g kisle smetane
- 20 g drobno mletih piškotov
- 2 pesti svežih ali zamrznjenih borovnic
- 100 g piškotov za oblogo (albert keksi)
- nekaj žlic smutija (borovnica) ali jabolčnega soka
- 80 g bele čokolade za preliv
Dodatno
- borovnice za okras
Priprava
1. Model (naš je bil velikosti 20 x 10 cm) obložimo s prozorno folijo – kos mora biti dovolj velik, da bomo tortico lahko pokrili.
2. V skledi pomešamo maskarpone, kondenzirano mleko, kislo smetano in mlete piškote.
3. Dno in daljši stranici obložimo s piškoti. Tiste, ki so na dnu, malo namočimo s smutijem ali sokom.
4. Po žlicah nadevamo del kreme, nanjo potresemo pest borovnic in jih nekoliko vtisnemo.
5. Na to plast položimo plast piškotov in ponovimo postopek. Na vrhu naj bodo piškoti. Vse skupaj tesno prekrijemo s folijo in za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik.
6. Ko je čas, da sladico postrežemo, pripravimo vodno kopel: manjši lonec postavimo nad velikega, slednjega napolnimo z vodo, čokolado damo v manjšega in jo med mešanjem stopimo v vročini pare.
7. Tortico vzamemo iz modela, odstranimo folijo in prestavimo na krožnik. Prelijemo jo s stopljeno belo čokolado, potresemo borovnice, nato jo še enkrat postavimo v zamrzovalnik za nekaj minut, da se čokolada strdi: ne bo trajalo dolgo, ker je sladica zamrznjena.
Priporočamo še: Kultne jedi: Crème brûlée
Datum Objave: 7.7.2021 ob 09:07