Odprta Kuhinja

Zmagovalna potica z regratom in šunko à la Tanja Pintarič

A+   A-
Nepozabna!



Testo, ki smo ga uporabili za testiranje nadevov odličnih slovenskih kuharjev, najdete tukaj.

Sestavine za nadev


- 100 g opranega in dobro očiščenega regrata
- žlica maščobe
- 150 g prekmurske šunke
- 4 stroki drobno nasekljanega česna
- 2 jajci
- sol, poper po okusu

Priprava


1. Regrat narežemo na koščke, dolge 2 do 3 cm, in ga na žlici maščobe v ponvi na hitro podušimo, da oveni.

2. Šunko narežemo na koščke velikosti rozine, nato jo vmešamo med regrat, prav tako drobno nasekljan česen. Ko dodamo jajci, vse skupaj temeljito premešamo, po potrebi solimo in popramo (previdno, šunka je slana).

3. Nadev razporedimo po razvaljanem testu, zvijemo in spečemo kot druge potice.

Fotografija: Tadej Regent
Datum Objave: 17.4.2019 ob 13:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: