Odprta Kuhinja

Zvitki iz listnatega testa z regratom in čemažem

Odpri galerijo
A+   A-
Zvitki so primerni za različne priložnosti, lahko kot del tedenskega kosila, za malico ali predjed pri nedeljskem kosilu.


Sestavine



  • 2 pesti opranega in osušenega regrata

  • list čemaža

  • 60 g ribanega parmezana ali kozjega mladega sira

  • paket maslenega listnatega testa

  • 2 jajci

  • lupinica pol limone

  • poper, čili

  • sol po potrebi glede na sir


Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem.

2. Eno jajce razžvrkljamo, čisto malo ga odvzamemo za premaz, preostalo pomešamo s parmezanom, poprom, čilijem in lupinico pol limone.

3. Testo razprostremo po pomokani površini in premažemo z jajcem.

4.Regrat in čemaž na drobno nasekljamo ali s škarjami narežemo na premazano testo.

5. Testo začnemo zvijati z ožje strani in zvijemo do konca. Z nožem narežemo kolute in jih polagamo na peki papir, vsakega s čopičem na hitro premažemo z jajcem in damo v pečico.

6. Pečemo 20 minut, ponudimo tople ob topli juhi ali pomaki po lastnem izboru.
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: ideje za kosila, ki bodo hitro nared

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 9.3.2020 ob 09:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: