Zvitki iz listnatega testa z regratom in čemažem
Odpri galerijo
A+ A-
Zvitki so primerni za različne priložnosti, lahko kot del tedenskega kosila, za malico ali predjed pri nedeljskem kosilu.
Sestavine
- 2 pesti opranega in osušenega regrata
- list čemaža
- 60 g ribanega parmezana ali kozjega mladega sira
- paket maslenega listnatega testa
- 2 jajci
- lupinica pol limone
- poper, čili
- sol po potrebi glede na sir
Priprava
1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem.
2. Eno jajce razžvrkljamo, čisto malo ga odvzamemo za premaz, preostalo pomešamo s parmezanom, poprom, čilijem in lupinico pol limone.
3. Testo razprostremo po pomokani površini in premažemo z jajcem.
4.Regrat in čemaž na drobno nasekljamo ali s škarjami narežemo na premazano testo.
5. Testo začnemo zvijati z ožje strani in zvijemo do konca. Z nožem narežemo kolute in jih polagamo na peki papir, vsakega s čopičem na hitro premažemo z jajcem in damo v pečico.
6. Pečemo 20 minut, ponudimo tople ob topli juhi ali pomaki po lastnem izboru.
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: ideje za kosila, ki bodo hitro nared
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 9.3.2020 ob 09:03