Zvitki iz listnatega testa z regratom in čemažem

Zvitki so primerni za različne priložnosti, lahko kot del tedenskega kosila, za malico ali predjed pri nedeljskem kosilu.

Sestavine

  • 2 pesti opranega in osušenega regrata
  • list čemaža
  • 60 g ribanega parmezana ali kozjega mladega sira
  • paket maslenega listnatega testa
  • 2 jajci
  • lupinica pol limone
  • poper, čili
  • sol po potrebi glede na sir

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem.

2. Eno jajce razžvrkljamo, čisto malo ga odvzamemo za premaz, preostalo pomešamo s parmezanom, poprom, čilijem in lupinico pol limone.

3. Testo razprostremo po pomokani površini in premažemo z jajcem.

4.Regrat in čemaž na drobno nasekljamo ali s škarjami narežemo na premazano testo.

5. Testo začnemo zvijati z ožje strani in zvijemo do konca. Z nožem narežemo kolute in jih polagamo na peki papir, vsakega s čopičem na hitro premažemo z jajcem in damo v pečico.

6. Pečemo 20 minut, ponudimo tople ob topli juhi ali pomaki po lastnem izboru.

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: ideje za kosila, ki bodo hitro nared

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana