Zvitki iz listnatega testa z regratom in čemažem

Zvitki so primerni za različne priložnosti, lahko kot del tedenskega kosila, za malico ali predjed pri nedeljskem kosilu.

Sestavine

  • 2 pesti opranega in osušenega regrata
  • list čemaža
  • 60 g ribanega parmezana ali kozjega mladega sira
  • paket maslenega listnatega testa
  • 2 jajci
  • lupinica pol limone
  • poper, čili
  • sol po potrebi glede na sir

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem.

2. Eno jajce razžvrkljamo, čisto malo ga odvzamemo za premaz, preostalo pomešamo s parmezanom, poprom, čilijem in lupinico pol limone.

3. Testo razprostremo po pomokani površini in premažemo z jajcem.

4.Regrat in čemaž na drobno nasekljamo ali s škarjami narežemo na premazano testo.

5. Testo začnemo zvijati z ožje strani in zvijemo do konca. Z nožem narežemo kolute in jih polagamo na peki papir, vsakega s čopičem na hitro premažemo z jajcem in damo v pečico.

6. Pečemo 20 minut, ponudimo tople ob topli juhi ali pomaki po lastnem izboru.

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: ideje za kosila, ki bodo hitro nared

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed