Mednarodni vodnik Michelin vendarle prihaja v Slovenijo

Po dolgih špekulacijah je postalo jasno, da tudi Slovenija vstopa na Michelinov zemljevid.

»Najprej pride v gostilno Gault & Millau, če je zelo dobra, pa dve leti pozneje še Michelin,« je ob lansiranju drugega mednarodno najbolj znanega kulinaričnega vodnika Gault & Millau v Sloveniji pred dobrim letom izjavil Côme de Chérisey, lastnik in direktor te družbe.

Podobna analogija očitno velja tudi za celotno Slovenijo, kajti ravno toliko časa bo preteklo, da se največji vodnik Michelin končno uveljavi tudi pri nas. Michael Ellis, mednarodni direktor kulinaričnega vodnika Le Guide Michelin, je pohod svojih inšpektorjev naznanil že leta 2017.

Zbirajo se ponudbe za vpeljavo Michelinovega vodnika pri nas

A ugibanj, kdaj se bo to zares zgodilo, je konec. Javna agencija Republike Slovenije za trženje in promocijo turizma je namreč objavila dosje javnega naročila, v katerem poziva k oddaji ponudb za vpeljavo mednarodnega vodnika Michelin v Slovenijo in izvajanje marketinških aktivnosti, povezanih z vodnikom Michelin v letu 2020 in 2021.

Prav ta je namreč na podlagi raziskave Slovenske turistične organizacije (STO) v okviru priprave dokumenta Akcijski načrt razvoja in trženja gastronomskega turizma 2019/2023, izpostavljen kot ključen akter za prepoznavnost naše države kot gastronomske regije. Prihod Michelinovih vodnikov v Slovenijo je zato nujen korak, če želimo ostati konkurenčni sosednjim državam, ki so vse že vključene v sistem Mihelinovih vodnikov (Hrvaška, Madžarska, Italija, Avstrija), razlagajo ob objavi javnega naročila.

Priporočamo še: Na obisku pri prijateljih in michelinkah: Emanuele Scarello, Agli Amici

Fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana