Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 7 jedi, ki jih Slovenci naravnost obožujemo

Odpri galerijo
A+   A-
Od vseslovenskih do lokalnih klasik, ki pa jih enostavno morate pripraviti prav vsi. Dober tek in dober teden vam želimo!


Ste za najboljšo bučno juho, paprikaš ali ajmoht? Kaj pa tolminsko friko ste že poskusili? Toplo priporočamo tudi zapečene palačinke s skuto in pražen krompir s sestavino, ki ga naredi izjemnega.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Piščančji paprikaš s testeninami


Po korakih, v sliki in besedi z Urško Farelj.

ni podpisa
ni podpisa

--
Torek: Naš najboljši recept za bučno juho


Ključ je v dodatkih, izbiri prave buče in predpripravi (prej jo specite v pečici).

pumpkin soup with croutons on white wooden background
pumpkin soup with croutons on white wooden background

--
Sreda: Ajdovi štruklji z orehi


Pa smo mislili, da bolje sploh ne more biti …

ni podpisa
ni podpisa

--


Četrtek: Piščančja obara ali ajmoht: domač okus po starih časih


Pomislite, katera jed na žlico, ki je nepogrešljiva na mizi, ko si zaželimo uteho in spomin na stare čase, se vam prikrade na misel? Marsikdo se je zdaj spomnil na obaro, kajne?

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Palačinke s skuto iz pečice


Palačink ni nikoli dovolj, sploh če so namazane z domačo skuto, posladkane z rozinami, nato pa še zapečene. Kako to naredi mojstrica domačih jedi?

ni podpisa
ni podpisa

--
Nedelja: Pražen krompir


Od začetka, ko krompir sramežljivo vstopi k čebuli v ponev, do konca, ko je na številnih mestih ponosno zapečen, moramo pozorno bedeti nad njim. Ubadati se je treba z obračanjem, zalivanjem in seveda iskanjem tanke črte med hrustljavo praženim in rahlo zažganim.
ni podpisa
ni podpisa


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Maria Uspenskaya/Getty Images
Datum Objave: 19.9.2021 ob 09:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: