Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: naše poletne klasike

Odpri galerijo
A+   A-
Poletna kosila je res pravi užitek pripravljati. Bučk je že dovolj, da jih napolnimo in spečemo, prav tako kumar, da se spomnimo na božansko jed iz starih časov.


Ponedeljek: Nadevane bučke z mletim mesom in sirom


Brez bučk ni poletne kuharije. Tako bomo pripravili nadevano različico, ki jo dopolnimo s sirom in spečemo v pečici. Večna uspešnica!

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Tople murke: najboljša poletna jed iz kumar (VIDEO)


Če kdo ne pozna tega krožnika nečesa najboljšega, kar lahko nastane iz kumaric, je zdaj skrajni čas, da staro kmečko jed doda v svoj poletni repertoar.

ni podpisa
ni podpisa

Sreda: Kremasta grahova juha


Kremasta rastlinska juhica, pripravljena v samo 30 minutah.

Foto: Vibrant plate
Foto: Vibrant plate

Četrtek: Pečen krompir po grško


Mi smo si ga privoščili z jogurtovo pomako, odlično pa se bo odrezal ob kakšni ribici in perutnini.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Poletna korma s prvimi bučkami, grahom, česnom in krompirjem


Čeprav je kari najbolj znana indijska omaka, je korma bistveno boljša, zame najboljša. Sprašujem se, kako se ji je lahko zgodila takšna krivica, da je ostala neopažena. Nekatere izjemne reči so očem nevidne, kar niti ni tako slabo, če malo razmislim.

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 3.7.2023 ob 06:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj