Tedenski jedilnik: naše poletne klasike
Odpri galerijo
A+ A-
Poletna kosila je res pravi užitek pripravljati. Bučk je že dovolj, da jih napolnimo in spečemo, prav tako kumar, da se spomnimo na božansko jed iz starih časov.
Ponedeljek: Nadevane bučke z mletim mesom in sirom
Brez bučk ni poletne kuharije. Tako bomo pripravili nadevano različico, ki jo dopolnimo s sirom in spečemo v pečici. Večna uspešnica!
Torek: Tople murke: najboljša poletna jed iz kumar (VIDEO)
Če kdo ne pozna tega krožnika nečesa najboljšega, kar lahko nastane iz kumaric, je zdaj skrajni čas, da staro kmečko jed doda v svoj poletni repertoar.
Sreda: Kremasta grahova juha
Kremasta rastlinska juhica, pripravljena v samo 30 minutah.
Četrtek: Pečen krompir po grško
Mi smo si ga privoščili z jogurtovo pomako, odlično pa se bo odrezal ob kakšni ribici in perutnini.
Petek: Poletna korma s prvimi bučkami, grahom, česnom in krompirjem
Čeprav je kari najbolj znana indijska omaka, je korma bistveno boljša, zame najboljša. Sprašujem se, kako se ji je lahko zgodila takšna krivica, da je ostala neopažena. Nekatere izjemne reči so očem nevidne, kar niti ni tako slabo, če malo razmislim.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 3.7.2023 ob 06:07