Odprta Kuhinja

Kremasta grahova juha

Foto: Vibrant plate
Odpri galerijo
A+   A-
Kremasta rastlinska juhica, pripravljena v samo 30 minutah.



Grah že pridno raste in skače v lonce. Ni je čez prvo grahovo juho, se strinjate?

Sestavine

- 1 čebula
- 3 stroki česna
- žlica rastlinskega olja
- velik krompir
- 300 g graha
- 700 ml zelenjavne jušne osnove ali vode

Okras
- žlička rastlinskega jogurta ali smetane
- oljčno olje
- za pest graha
- timijan

Priprava


1. Nasekljamo čebulo in česen ter ju popražimo na žlici olja. Dodamo grah in na koščke narezan krompir, sesekljan luštrek in peteršilj, solimo in popramo po okusu, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo približno 15 minut oziroma tako dolgo, da se zelenjava zmehča.

2. Med kuhanjem v ločeni posodi zavremo vodo in blanširamo, približno minutko, pest graha. Iz kropa ga prestavimo v posodo z ledeno vodo in pustimo namakati 5 minut.

3. S paličnim mešalnikom ali v mešaniku zmeljemo juho do gladkega. Dodamo še približno žlico limonovega soka.

4. Juho vlijemo v krožnike in dekoriramo z rastlinskim jogurtom, pokapamo z oljčnim oljem, dodamo žlico blanširanega graha in vejico timijana ter postrežemo.
Preberite še: Najbolj enostavna zložena torta s piškoti in sadjem

Recept in fotografija: Kristina Jug, Mitja Bezenšek (Vibrantplate.com)

Datum Objave: 16.6.2019 ob 17:06

Več iz te teme:

kosilograhjuhakremasta grahova juha

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja