Kremasta grahova juha

Kremasta rastlinska juhica, pripravljena v samo 30 minutah.

Grah že pridno raste in skače v lonce. Ni je čez prvo grahovo juho, se strinjate?

Sestavine

– 1 čebula
– 3 stroki česna
– žlica rastlinskega olja
– velik krompir
– 300 g graha
– 700 ml zelenjavne jušne osnove ali vode

Okras
– žlička rastlinskega jogurta ali smetane
– oljčno olje
– za pest graha
– timijan

Priprava

1. Nasekljamo čebulo in česen ter ju popražimo na žlici olja. Dodamo grah in na koščke narezan krompir, sesekljan luštrek in peteršilj, solimo in popramo po okusu, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo približno 15 minut oziroma tako dolgo, da se zelenjava zmehča.

2. Med kuhanjem v ločeni posodi zavremo vodo in blanširamo, približno minutko, pest graha. Iz kropa ga prestavimo v posodo z ledeno vodo in pustimo namakati 5 minut.

3. S paličnim mešalnikom ali v mešaniku zmeljemo juho do gladkega. Dodamo še približno žlico limonovega soka.

4. Juho vlijemo v krožnike in dekoriramo z rastlinskim jogurtom, pokapamo z oljčnim oljem, dodamo žlico blanširanega graha in vejico timijana ter postrežemo.

Preberite še: Najbolj enostavna zložena torta s piškoti in sadjem

Recept in fotografija: Kristina Jug, Mitja Bezenšek (Vibrantplate.com)

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed