Odprta Kuhinja

5 znakov, da stojite pred dobro restavracijo

Odpri galerijo
A+   A-
Ne, ni potrebe po TripAdvisorju.Če se v mestu, kjer živite, namenite na kosilo v restavracijo, verjetno veste, kam po dobre grižljaje. Če pa se odpravite na potep izven svoje cone udobja, se znanje o dobrih gostilnah nekoliko zoži. Sploh, če potujete po tujini. In ker je škoda, da bi na potepu slabo jedli, se je treba malce znajti. Če imate pri roki pametni telefon s polno baterijo in internetno povezavo, vam bodo aplikacije, kot sta TripAdvisor ali Yelp, pomagale najti kak dober bistro. A predpostavimo, da ste ostali brez baterije, prav tako pa nimate dostopa do spleta. Takrat se lahko zanesete na spodnjih pet znakov, ki vam bodo pokazali dobro restavracijo.
Preverite naše ocene restavracij tukaj.

Restavracija je polna


Prvi znak, ki vas bo že od daleč povabil v restavracijo, so gotovo zasedene mize. Bolj polna, kot je restavracija, bolj verjetno boste v njej deležni dobre hrane. To seveda ne velja, če je restavracija edina daleč naokoli ali celo edina blizu kakšne turistične atrakcije. Gostje so v tem primeru najverjetneje v gostilno zašli v sili. Če pa ste v ulici, ki je polna restavracij, je najboljša gotovo tista, ki je polno zasedena.

Gostje so lokalci


Na neznanem teritoriju se kaj hitro ujamemo v turistično past. Naj vam jo pomagamo prepoznati - navadno je polna turistov, pred restavracijo pa boste kaj hitro opazili tudi table s posebnimi turističnimi meniji. Možnosti sta dve. Ali boste jedli slabo ali pa boste hrano preplačali. Razen, če boste imeli veliko sreče. A priporočamo, da jeste raje tam, kjer jedo lokalci.
Preberite tudi: Kako v restavraciji zavrniti hrano brez nevljudnosti

Ambient se lahko pohvali z lepim dekorjem


Knjige ne smemo soditi po platnicah, a če je restavracija nova in lepo opremljena, je malce bolj verjetno, da v njej strežejo tudi dobre jedi. Poiščite okusno opremljeno restavracijo, saj navadno gostinci, ki dajo veliko na opremo, veliko vložijo tudi v kuharja. To seveda ne velja za kakšno otoško konobo, a če se nahajate v mestih, se lahko zanesete na videz restavracije.

Nikjer ni videti tabel s ceniki


To je dober znak. Restavracije, ki kričijo svoje cene, se ponavadi težje pohvalijo z res dobro hrano. Prav tako meniji, na katerih so fotografije jedi, posnete pred dvajsetimi leti. No, na splošno se restavraciji izognite, če je od zunaj polepljena z meniji in fotografijami rižot, dunajskih zrezkov in drugih jedi.

Nihče vas ne vabi v restavracijo


Dobro blago se samo hvali, dober glas seže v deveto vas in še bi lahko naštevali pregovore, ki nas prepričujejo, da natakar ali hostesa, ki vas sredi ulice vabita v restavracijo, nista dober znak. Sploh, če imata v rokah meni, se restavraciji izognite v velikem loku.

Fotografija: Getty Images
Preberite še: Gordon Ramsay: Kako prepoznati slabo restavracijo

Na Delo in dom preberite: Sanjska služba? Buckhingamska palača išče
Datum Objave: 9.9.2019 ob 08:09

Več iz te teme:

restavracijahrana

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.