Odprta Kuhinja

Bizaren trik, ki preprečuje, da bi iz hladilnika vele neprijetne vonjave

Fotografija: PeopleImages/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Na družbenih omrežjih, kjer trenutno kroži video, celo namigujejo, da to zvijačo uporabljajo v hotelskih kuhinjah.


Ko odpremo vrata hladilnika, lahko pogosto naletimo na neprijeten vonj, ki se vije iz te hladne shrambe. To seveda ne pomeni nujno, da je ta umazan, a hitro se zgodi, da se kakšno živilo pokvari, morda pa ima že samo po sebi močan vonj. Krivec je lahko sicer odličen francoski sir, morda smo kakšen dan predolgo v ozadju hladilne omare pozabili veneti zelenjavo, mogoče je čas, da porabimo tisto olupljeno čebulo, ki čaka na svojo priložnost.

Kakorkoli, neprijeten vonj je gotovo zadnja stvar, na katero želimo naleteti, ko lačni odpremo vrata hladilnika. Zato danes z vami delimo trik, ki v teh dneh kroži po družbenih omrežjih ter obljublja, da nam bo pomagal odstraniti smrad, ki ga oddajajo na hladnem shranjena živila. Avtor videa na svojem Instagram profilu Danfoxlifehacker namiguje, da je zvijača tako učinkovita, da se je poslužujejo celo v nekaterih hotelskih kompleksih. Odločili smo se, da jo preizkusimo tudi sami.

Sicer priznamo, da je trik malce bizaren. Težave z neprijetnimi vonjavami naj bi namreč reševali tako, da v hladilnik postavimo svežo rolico toaletnega papirja. Da bi storili kaj takega, sami ne bi pomislili, a res je, da celuloza odlično vpija vonj, hkrati pa ga ne oddaja. Da čist toaletni papir postavimo na polico hladilnika, tako ni popolnoma zgrešena logika.

Priporočamo torej, da trik preverite tudi sami. Ko odprete svež zavoj toaletnega papirja, eno rolico postavite v hladilnik. Neprijetne vonjave bo vpijala od tri do štiri tedne, nato pa je čas, da jo zamenjate za novo. In če v tem času kakšen obiskovalec začudeno odpre vrata hladilnika ter se vpraša o vaši prištevnosti, mu preprosto pokažite zgornji video!
Preberite še: Naši najbolj priljubljeni recepti za bezgov sirup

Fotografija: PeopleImages/Getty Images
Datum Objave: 2.6.2023 ob 07:06

Več iz te teme:

hladilniktoaletni papirneprijetne vonjave

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.