Odprta Kuhinja

Če z orehi najprej naredimo to, jih lahko stremo kar z rokami (VIDEO)

Odpri galerijo
A+   A-
Ne verjamete, kajne?


Letos nas je narava obdarila tudi z orehi, iz katerih bomo lahko spekli najboljše potice, štruklje, raznorazna peciva, ali pa jih grizljali kar tako, saj vsebujejo visoko raven antioksidantov. Ti, kot že vsi dobro vemo, pomagajo varovati pred boleznimi, saj ustavljajo proste radikale, ki poškodujejo celice, in naj bi zavirali staranje. V orehovih jedrcih se v primerjavi z drugimi oreščki skriva tudi največ večkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki krepijo presnovo in zagotavljajo občutek sitosti.
Priporočamo: Jabolčni zavitek z orehi: klasika, ki je ne gre zatajiti

Pogosto si jih kupimo oluščene in zapakirane v vrečke ali že mlete in pripravljene na kuharski podvig, letos pa jih bomo očitno marsikje trli kar sami. Se bojite, da bi se med tem opravilom udarili po prstih? Brez skrbi, kladivce lahko kar pospravite. Tokrat boste orehe strli v pesti kot za šalo.

Takole boste naredili. Orehe najprej dobro operite. Nato jih stresite v posodo in prelijte z vrelo vodo. Kuhajte 10 minut, nato vodo odlijte in počakajte, da se ohladijo. Nato v roko vzemite po dva oreha hkrati in stisnite. Lupina bo počila in jedrca boste zlahka ločili od nje.

https://www.youtube.com/watch?v=t0bHKDcaIp0
Priporočamo še: Trik, da se bo papir za peko čarobno prilegal pekaču

Povzetek: M. D.
Fotografija: megaflopp/Getty Images
Deloindom.si: Smešno preprost način, kako z lahkoto izdolbete bučo
Datum Objave: 27.10.2022 ob 09:10

Več iz te teme:

vodaorehi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja