Odprta Kuhinja

Čisto preprosto kosilo, ki se bo nadvse prileglo v vročih dneh

Odpri galerijo
A+   A-
Te dni je zunaj res neverjetno vroče in ob pogledu na termometer si ne želimo predolgo zadrževati v kuhinji.V teh vročih dneh želimo v kuhinji preživeti čim manj časa, saj nikakor nočemo dodatno segrevati stanovanja. Zato nam teknejo čim lažja in hitra kosila, ki od nas ne zahtevajo veliko sestavin, časa in napora. Verjetno ste na našem portalu prebrali tudi, da vsa živila niso najbolj primerna za uživanje, ko smo deležni vročinskega vala. Zato smo danes poiskali obdobju primeren obrok, ki bo pripravljen v le nekaj minutah.

Skuhali bomo ene najbolj priljubljenih italijanskih sestavin, ki bi jih lahko opisali kot idealne za vroč dan. Če se spomnimo na zgoraj omenjeni članek, v teh dneh ne želimo jesti zelo pekoče hrane, prav tako nočemo zaužiti preveč beljakovin. Recept smo seveda našli na tiktoku, njegova avtorica The pasta queen pa ga je označila za svojega najljubšega. Pa se kar lotimo teh 15-minutnih testenin.V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja, na njem prepražimo dva sesekljana stroka česna, nekaj kaper, inčunov in črnih oliv. Lahko dodamo kanček kalabrijskega čilija, ki ni tako pekoč, po želji pa se mu lahko tudi izognemo. Vse skupaj prelijemo s paradižnikovo mezgo in premešamo, da se okusi lepo povežejo. Medtem skuhamo špagete na zob, jih odcedimo in vmešamo v omako. Po vrhu potresemo s sveže sesekljanim peteršiljem z vrta, postrežemo in uživamo v lahkotnih poletnih grižljajih.

In še nasvet: pazite s soljenjem, kajti najverjetneje bodo dovolj slane že sestavine. Saj veste, v vročih dneh ne želimo biti pretirano žejni, vseeno pa potrebujemo dovolj soli, ker zaradi vročine izgubljamo veliko tekočine. Tako, kosilo je pripravljeno, vi pa lahko nadaljujete s počitkom v prijetno ohlajenem stanovanju.
Preberite še: Hrana, ki je v vročih dneh ni priporočljivo jesti

Fotografija: Olga Mazyarkina/Getty Images
Datum Objave: 25.6.2021 ob 07:06

Več iz te teme:

kosilošpagetivročinavročinski valtiktok

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.