Odprta Kuhinja

Dva slaščičarkina trika, ki bosta olajšala peko v vročih dneh

Odpri galerijo
A+   A-
Vremenoslovci spet napovedujejo vroč vikend in tisti, ki obožujemo kuhanje, vemo, kako izčrpavajoče so lahko visoke temperature v kuhinji. Najlažje se jim izognemo tako, da se odpovemo daljši peki in maratonskemu kuhanju. Lahko pa se znajdemo tudi malce drugače.



Vročina v kuhinji pa ne izčrpa le predanih kuharjev, ponagaja lahko tudi našim jedem. Verjetno ste se že soočili s stopljenim testom, ki mu je na lep poletni dan preprosto postalo prevroče. A vsaka težava ima rešitev. Da se boste za vikend lažje spopadli s pekovskimi izzivi, si preberite dva nasveta Stelle Parks, nadvse priljubljene ameriške slaščičarke in avtorice več kuharskih knjig.

1. Predhodno ohladite pribor


Sovražnik ni le vroč zrak, pri pripravi testa za pito bodo sestavine topili tudi topli pripomočki, ki jih uporabljamo pri delu. Da vam maslo ne pobegne (saj ne želite, da se testo popolnoma stopi), obstaja preprost trik: preden se lotite dela, pribor za peko postavite v zamrzovalnik. Mrzla posoda, valjar in pekač bodo omilili vročino ter preprečili, da se testo stopi, se trga in postane neubogljivo. Seveda pazite, da pripomočkov na hladnem ne pustite predolgo, saj se na njih ne smejo nabrati kristali.

2. Ohladite prostor


To je seveda lažje reči kot storiti, saj se vsaka kuhinja ne ponaša s klimo in prezračevalnim sistemom. A obstaja alternativna rešitev, ki bo prav tako ohladila naše delovno mesto. Na pult postavimo dve veliki posodi ali vreči, vanje pa stresemo čim več ledu. Najbolje je, da zalogo mrzlih kock kupimo kar na bližnji bencinski črpalki, saj to ne stane veliko, dobili pa jih bomo res precej. Led bo tako ohlajal okolico, mi pa bomo lahko uživali v peki in pripravili slastne dobrote.

Nasvet: Če ne veste, kakšne pite bi se lotili, poskusite z žlahtno ganache čokoladno pito. Recept najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 25.8.2017 ob 15:08

Več iz te teme:

pitapitepeka pitevročinačokoladna pitaganache

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.