Odprta Kuhinja

Genialen trik z ribežnom za sir, ki vam bo prihranil precej časa

Fotografija: heche22/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-

Še malo in spet bodo ozeleneli naši vrtovi in visoke grede. Takrat vam bo še posebej prav prišel tale trik.


Kuhanja si ne predstavljamo brez zelišč in začimb, še najraje ustvarjamo s svežimi. Toliko bolje, če je zelenje zraslo kar na našem domačem vrtu. Zato komaj čakamo, da zopet vzbrstijo naše visoke grede in vrtovi, tudi cvetlični lončki, v katere smo zasadili takšne in drugačne zeli.

Na instagramu smo tokrat zasledili trik, ki nas uči s pomočjo ribežna za sir natrgati zelišča. Saj veste, pogosto želimo ločiti lističe od stebla in namesto, da bi vsak listek trgali posebej, lahko vse skupaj opravimo precej hitreje. Potrebujemo le ribežen in v nekaj sekundah bomo lahko na primer natrgali peteršilja za kar precejšnjo količino tržaške omake. Ali pa rožmarina za sušenje in še bi lahko naštevali.

Ko smo še malce razmišljali o zgornjem videu, pa smo se domislili še enega primera, kjer nam bo trik prišel še posebej prav. V mislih imamo predvsem kuhanje jedi, ki vključujejo kodrolistni ohrovt. Njegovo steblo je namreč precej trdo in pogosto ga izključimo iz receptov. Trganje listov z njega pa je precej zamudno in včasih se tej zelenjavi ravno zaradi tega izognemo.

A ker je kodrolistni ohrovt izjemno zdrav, iz njega pa lahko pripravimo res odločne jedi, bi bilo škoda, da zaradi lenobe ne bi posegli po njem. Prihodnjič njegovo steblo vtaknite v eno izmed luknjic na ribežnu za sir, ter celoten list potegnite skozi. V sekundi boste dobili eno oguljeno steblo, na površini ribežna pa bo ostal listnati del, iz katerega lahko naredite odličen ohrovtov pesto, omako, solato ali celo čips.
Preberite še: Preprosta pici podobna jed, ki jo vsi obožujejo

Fotografija: heche22/Getty Images
Datum Objave: 16.3.2023 ob 08:03

Več iz te teme:

zeliščaribežen

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja