Odprta Kuhinja

Glamurozne smrečice, ki bodo popolnoma spremenile način, kako delate narezke

Narezek je lahko lepa popestritev prazničnega omizja. (Foto: Elena Katkova/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Ste že pripravili praznični jedilnik? Na mizi nikakor ne sme manjkati smrečica, kakršno v teh dneh opažamo na družbenih omrežjih.

Praznične jedi so navadno nekoliko bolj posebne, v njihovo pripravo pa vložimo malenkost več truda kot sicer. V teh dneh se lotevamo receptov, ki smo si jih shranili med letom za posebne priložnosti in današnja ideja je gotovo ena izmed takšnih.

Pri prazničnih receptih dodatno pozornost posvečamo videzu jedi. Miza mora biti slavnostna in lepa, pri dekoraciji pa si želimo biti čim bolj izvirni. Današnjega recepta si sicer nismo izmislili sami, se nam pa zdi izjemno kreativen. Na praznični mizi bo brez dvoma naredil velik vtis. Pripravili bomo smrečico iz delikates, kakršno v teh dneh pogosto srečujemo na družbenih omrežjih.

Kadar smo pričakovali obiske, smo si običajno omislili narezek: na pladnju smo postregli nekaj mesnin, dodali rezine sira in kakšno olivo ali kislo kumarico. A družbena omrežja so postrežbo delikates v zadnjih letih spravila na precej višji nivo estetike. In letos so v središču pozornosti ravno smrečice.

Najprej potrebujemo osnovo v obliki stožca. V nekaterih videih v stožec oblikujejo skutin namaz, mehak kozji sir ali kaj podobnega, v drugih ga naredijo kar iz plastične folije. Nanj pa nato z zobotrebci pritrdijo delikatese. To so lahko najrazličnejše specialitete, ki bi jih radi postregli gostom. Od kroglic iz kremnega sira, kot si lahko ogledate v zgornjem videu, do zvezdic, izrezanih iz suhih mesnin, rožic iz pršuta in še bi lahko naštevali.

Skratka, domišljiji lahko pustite popolnoma prosto pot in smrečice obložite na čisto svoj način. Za še bolj avtentičen videz dodajte kakšno vejico rožmarina, seveda pa bodo delovale tudi čisto prave smrekove vejice.

image_alt
Ideje za praznične dekoracije iz kuhinje

Onaplus.si: Losos: okusna vrsta ribe, a kako zdrav je v resnici?

Datum Objave: 14.12.2023 ob 05:12

Več iz te teme:

božič in novo letoprigrizeknarezeksmrečica

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.