Odprta Kuhinja

Ljubki velikonočni zajčki, ki jih naredite s pomočjo božičnih modelčkov za piškote

Odpri galerijo
A+   A-
Na instagramu smo naleteli na izjemno prikupno idejo. Po zgledu spodnjega videa bomo spekli ljubke velikonočne zajčke.

 


Bližajo se prazniki in spletne kulinarične ideje kar dežujejo. Vsak dan najdemo kaj novega, kar se nam zdi še posebej domiselno, pa z veseljem delimo tudi z vami. Prav ljubki so se nam zdeli tudi spodnji piškotki v obliki zajčkov. Nad izvirnostjo smo bili naravnost presenečeni, saj jih naredimo kar s pomočjo modelčka z božičnim motivom, ki ga imate najbrž že doma.

Da bodo prazniki še bolj prijetni, miza pa še lepše okrašena, bomo nekaj dni pred veliko nočjo spekli piškote. Takšne, velikonočne.

Oblikovali jih bomo v obliko zajčkov, zanje pa ne potrebujemo posebnega modelčka ali izjemnih kiparskih sposobnosti. Uporabili bomo namreč modelček z motivom gospoda medenjaka. Recept za testo lahko izberete sami, saj je pomembno le, da je masa namenjena izrezovanju.

 

 

 


Kot veli recept, ki smo ga poljubno izbrali, bomo zamesili testo in ga za nekaj časa najverjetneje pustili počivati v hladilniku. Nato ga bomo razvaljali na pomokani površini in odtisnili gospode medenjake. Na predel njihovega trebuha nato postavimo lešnik in nanj prilepimo piškotkove ročice. Če dobro pogledate, bodo njegove noge tako postale ušesa na zajčji glavi. Z zobotrebcem naredimo še luknjice za oči in usta, nato pa po navodilih recepta piškote spečemo. Po želji jih lahko dodatno okrasimo še s čokoladnim ali sladkornim oblivom.

 

 

Preberite še: Te štiri slovenske pekarne z drožmi je dobro (s)poznati


Fotografija: seregalsv/Getty Images

 

Datum Objave: 31.3.2023 ob 07:03

Več iz te teme:

piškotizajčkibožič in novo leto

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.