Odprta Kuhinja

Najboljša ideja, kako shraniti zajemalke, da se ne bodo zatikale v predalih

JJPaden/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Zajemalke so po navadi tiste, ki nam preprečujejo, da bi predale s kuhinjskim priborom gladko zaprli. A ne, če jih shranimo takole.


Gotovo se vam je že zgodilo, da ste v naglici zaprli kuhinjski predal, pa se je ta zataknil, ker se je vanj ujela zajemalka. Verjetno se vam je to zgodilo takrat, ko ste bili v naglici ali pa ste imeli celo že malo načete živce, zataknjena zajemalka pa seveda ni botrovala mirnejšemu poteku dogodkov. No, z današnjim dnem se bomo podobnim scenarijem ognili, saj smo naleteli na odličen trik, kako shraniti ta nerodni kuhinjski pripomoček.

Vsekakor se bomo izognili predalom. Jušna zajemalka ima namreč velik spodnji del oziroma uho, ki se v predalih rado zatakne za rob in tako prepreči, da bi ga izvlekli brez težav. Prav tako zaradi svoje velikosti rada povzroča nered in meša tudi ostali kuhinjski pribor, ki tako nikoli ne ostane na mestu. Zato smo našli novo mesto zanje, shranili pa jih bomo tako, da nam nikoli več ne bodo v napoto.
Priporočamo: Domači malinovec: trik, ki prepreči nabiranje pen med kuhanjem

Obešene in lično skrite


Namesto da bi jih spravljali v predale, jih bomo obesili. A ne na vidno mesto. Skrili jih bomo v notranjost kuhinjskih omaric, pri tem pa uporabili kar kaveljčke za obešanje oblačil. Na notranjo stran kuhinjskih front z dvostranskim lepilnim trakom prilepimo plastične ali lesene kavlje, na katere bi sicer obesili plašč ali jutranjko, na primer. In tako bomo dobili perfektno skrivališče zanje, da nam ne bodo v napoto.

Na kavlje jih obesimo tako, da nanje nataknemo luknje, ki so navadno na koncu ročaja zajemalk. Če teh ni, pa ga opremimo z vrvico in iz nje naredimo zanko, na katero bomo lahko obesili kuhinjski pripomoček.
Preberite še: To so sestavine, ki jih ne bi smeli pospraviti v hladilnik

Fotografija: JJPaden/Getty Images
Deloindom.si: Vrtnarski nasveti: jagodičje za ozimnico
Datum Objave: 5.7.2023 ob 07:07

Več iz te teme:

kuhinjski predalizajemalke

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja