Odprta Kuhinja

Najboljši trik za stepanje sladke smetane brez mikserja

Odpri galerijo
A+   A-
Ste si zaželeli smetane, pa nimate mikserja? smetanaSezona svežega jagodičevja se je že pričela in vsi vemo, da je to najbolj okusno, če ga postrežemo z zvrhano žlico stepene sladke smetane. Kako pripraviti slednjo, ni ravno umetnost. Seveda, če imamo pri roki vse potrebne pripomočke. A včasih se zgodi, da v kuhinji žal nimamo vsega potrebnega pribora in v kriznih trenutkih se moramo pač malce znajti.

Morda je kriza v primeru sladke smetane malce močna beseda, a vseeno. Zaželeli ste si smetane, v bližini pa ni ne mikserja ne metlice za stepanje. Če se boste smetane lotili z vilicami, vas čaka dolg dan, ki se bo morda prevesil celo v dolgo noč. A na srečo obstaja trik, ki vas bo rešil iz krize.
Priporočamo še: Preprost način, kako rešiti preveč stepeno smetano

Rešitev tiči v kozarcu


Kozarcu s pokrovom, pravzaprav. V resnici ne tiči v njem, ampak je rešitev kozarec sam. Ali pa plastična posoda. Tudi s pokrovom. Skratka, smetana bo postrežena čez nekaj minut, najprej pa naj vam razložimo postopek.

Za stepanje smetane bomo potrebovali le dvoje. Kozarec s pokrovom oziroma plastično posodo s pokrovom in sladko smetano. Slednja mora biti zelo mrzla, naravnost iz zadnjega dela hladilnika. Če pa ste jo ravno prinesli iz trgovine, jo pred stepanjem za pet minut postavite v zamrzovalnik. Kozarec pa mora biti kar velik, priporočljivo je, da lahko vanj spravite vsaj 300 mililitrov tekočine, prav tako vam bo v pomoč mešalec za koktajle, če kozarca nimate.

Naj se stepanje prične.


V kozarec vlijte sladko smetano, da napolnite približno četrtino kozarca. Zaprite pokrovček in pričnite tresti kozarec, kot to počno izkušeni barmani v vašem najljubšem lokalu. Tri, štiri, zdaj: tresite, dokler se zvok smetane v kozarcu ne spremeni in utiša. Takrat boste vedeli, da je smetana stepena.

https://www.youtube.com/watch?v=EJJWjR32jsU

Odprite kozarec in preverite. Če smetana še ni dovolj stepena, nadaljujte, sicer pa ste pravkar rešili krizno situacijo in čas je, da s smetano obogatite vaše jagode, borovnice, torto ali karkoli drugega ste si zaželeli.

P.S. Če smetano radi sladkate ali ji dodate vaniljevo aromo, oboje le dodajte v kozarec.

Fotografija: Getty Images
Vir: Basically
Preverite še: Toniki: nova evforija na obzorju?
Datum Objave: 20.5.2019 ob 09:05

Več iz te teme:

kozarecsladka smetanastepanje

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.