Odprta Kuhinja

Najboljši triki z jajci, ki so preplavili družbena omrežja

Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav smo mislili, da smo o jajcih prebrali že vse, nas na družbenih omrežjih vsake toliko preseneti nov trik.



Tokrat smo na kup zbrali tiste trike, ki so se nam zdeli najbolj uporabni, ko se trudimo z jajci narediti nekaj novega. Za takrat, ko v naglici pripravljamo zajtrk, malico ali večerjo.

Perfektna trdo kuhana jajca iz pečice


Najprej vam izdamo trik, kako do perfektnih trdo kuhanih jajc brez pomoči štedilnika. Pripravili jih bomo v pečici, potrebujemo pa le pekač za mafine. Voda v tem primeru ni potrebna, postopek pa je sledeč. V vsak prostorček pekača položite eno jajce in nato vse skupaj postavite v že ogreto pečico (165 stopinj Celzija) za 30 minut. Po pol ure jajca prestavite v posodo z ledeno mrzlo vodo in jih olupite. Vam je uspelo? Poročajte nam.

Najpreprostejše lupljenje


In ko smo ravno pri lupljenju: tudi tu obstaja trik, ki poenostavi to opravilo. Kuhano (ali v zgornjem primeru pečeno) jajce položite v skodelico, ki jo do polovice napolnite s hladno vodo. Skodelico nato prekrijete z roko in vse skupaj pretresete. Jajce se bo razbilo, lupina pa bo zdrsnila z beljaka. Najbolje pa je, da boste za vse skupaj potrebovali pičlih 10 sekund.

Odličen jajčni sendvič v nekaj sekundah


Zdaj, ko smo jajca skuhali, pa lahko iz njih pripravimo še odličen sendvič. Takšni z jajčnim namazom so nadvse priljubljeni na Nizozemskem, kjer se uvrščajo med ene najbolj priljubljenih zajtrkov in malic. Kako se jih lotiti?

V vrečko s patentom položimo nekaj olupljenih kuhanih jajc, majonezo in sesekljan drobnjak. Patent zapremo, nato pa z dlanmi zmečkamo vrečko z vsebino. S škarjami prerežemo rob vrečke, jajčni namaz iztisnemo med dve rezini kruha in postrežemo. Poskusite, takšni sendviči so menda res odlični.



Na našem portalu pa lahko najdete še kopico drugih trikov:

Tako bodo umešana jajca bolj kremasta brez dodatnih sestavin

Tako pripravljena jajca bodo postala vaš najljubši zajtrk

Preprost trik za popolna poširana jajca v večji količini


Fotografija: Gigngagi/Getty Images

 
Datum Objave: 7.5.2021 ob 07:05

Več iz te teme:

jajcatrikidružbena omrežja

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.