Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Sveže, kot se za poletje spodobi!



Narežimo si enega najbolj sočnih in osvežilnih sadežev poletja. Lubenica, bogat vir vitaminov in antioksidantov, nas bo dobro odžejala, saj vsebuje več kot 90 odstotkov vode – le dobro jo je treba ohladiti! Če nas poletna vročina ni povsem dotolkla in če se nam ljubi nekaj minut brkljati po kuhinji, je odlična osvežitev tudi domač sorbet iz lubenice. Enostavno, a pregrešno dobro! Recept najdete v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic.

Danes rabutamo koruzo, je oznanila naša sodelavka Beba Splichal. Brez skrbi, noben kmet je ni podil z vilami, saj je mlade storže dobila v vasi. Res pa je z njimi tekla v kuhinjo, saj mora koruza čim prej v lonec ali nad ogenj. Storže olupimo šele tik pred kuhanjem. Koruzna juha je presenetljivo slastna, a s koruzo polnjeni mošnjički v azijskem stilu so naravnost božanski.

Ena od zvezd poletnih dni je tudi pica. Sto ur v hladilniku, tri minute v pečici. Več v Okusih!

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

ni podpisa
ni podpisa


Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 26.7.2019 ob 12:07

Več iz te teme:

lubenicanapovednikOkusi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja