Odprta Kuhinja

Natečaj: Naj ima vaš lonček tudi piko!

Odpri galerijo
A+   A-
Vas je razveselil pogled na ta lonček? Lahko dobite tudi svoje, take, kot jih nima nihče na svetu. Naredili vam jih bodo v podjetju Emo Novum, če pošljete najbolj posrečen predlog za dekoracijo te kultne posode. Za predstavo: vaša naloga je, da s svojo slikico okrasite emajliran krožnik in skodelico.Tole so pomembni podatki:

• Skica, vaša zamisel, bo na posodo odtisnjena v črni ali modri barvi, zato razmišljajte o motivu, ki lahko »živi« samo v eni barvi.

• Zastavite takole: lonček v velikosti pol litra in krožnik premera 22 cm naj vam bosta model; skica mora biti velika približno 6 x 6 cm, lahko pa je narejena tako, da se večkrat ponovi. Podlaga je seveda bele barve, krožnik ima rob, skodelica pa temen notranji del.

• Sentimentalni smo: skica naj vsebuje piko, kot nekakšen simbol, spomin in ne nazadnje opomin, s kako malo izraznimi sredstvi je mogoče ustvariti močne občutke naklonjenosti.

Prihaja pomlad, zdaj smo trdno odločeni, da bo tako. In da bi vam jo polepšali, smo z Emom Novum staknili glave in si izmislili tale natečaj. Po svoje je zgodovinski, desetletja dolgo že kupujemo in cenimo to posodo, zdaj imamo tudi ljubitelji priložnost, da ji damo nov obraz. Če pa ste morda genij in bo skica fantastična, bodo v Emu Novum iskreno razmislili, ali ne bi bila primerna kar za pravo kolekcijo. Če to ni priložnost ...

ni podpisa
ni podpisa


Vidite beli lonček in krožnik? Lahko ju krasi vaša dekoracija, vaša zamisel za vzorec, ornament, slikica, nekaj, kar bi razveselilo vas, če bi ga dobili predse. Ali ni to zgodovinska priložnost? Torej: če tako kot mi gojite topla čustva do tega dela zgodovine, do teh posod, ki so z nami desetletja, v najprijetnejših trenutkih našega vsakdana, imate odlično priložnost, da se spodaj na lončku znajde vaše ime.

Kako se prijaviti


Vaše skice boste lahko slikali, na primer kar s telefonom, in naložili v poseben obrazec, ki vas na dnu tega članka. Tam bodo tudi navodila in pogoji sodelovanja v tej akciji, kot je običajno. Če boste izbrali to pot, nujno shranite original skice, za primer, da boste izbrani.

Druga pot je »po starem«: na naslov Odprta kuhinja, Delo, Dunajska 5, 1000 Ljubljana nam lahko v pismu pošljete slikco in vse vaše podatke, pa bomo to do konca akcije hranili v uredništvu.

Čakamo vas do 31. marca: če boste pošiljali po navadni pošti, morate torej poslati v petek pred tem. V tednu po veliki noči bo strokovna komisija izbrala tri najboljše in med njimi zmagovalca. Te bomo predstavili v OK, ki izide 14. aprila in seveda na naši spletni strani.

Pravila natečaja: Nov obraz za emajlirano posodo Emo Novum


I. Organizator natečaja je PODJETJE Emo Novum Mariborska cesta 86, 3000 Celje.

II. Natečaj traja od 23. 2. do 31. 3. 2018. V primeru pošiljanja po navadni pošti mora pošiljka, da pride v izbor, nositi poštni žig z datumom najkasneje 30. 3.

III. Sodelovanje v nagradni igri

V nagradni igri lahko sodeluje vsaka polnoletna oseba tako, da preko obrazca na dnu tega prispevka ali po navadni pošti na naslov Odprta kuhinja, Delo, Dunajska 5, 1000 Ljubljana pošlje svojo skico (oziroma fotografijo skice za elektronsko prijavo) z motivom v eni barvi (modra ali črna), ki vključuje piko in je velikosti približno 6 x 6 cm.

IV. Postopek izbire dobitnikov

Med sodelujočimi, ki bodo preko spodnjega obrazca ali po navadni pošti na naslov Odprta kuhinja, Delo, Dunajska 5, 1000 Ljubljana, posredovali svojo skico, bo v tednu po veliki noči strokovnakomisija, ki jo sestavljajo dva predstavnika iz podjetja Emo Novum, Karina Cunder Reščič, Mateja Delakorda izbrala tri najboljše in med njimi zmagovalca, čigar ime bo objavljeno na portalu Odprta kuhinja in v tiskani OK.

Nagrada za najboljši dizajn je set šestih emajliranih skodelic in šestih krožnikov, ki so predmet natečaja, s pripadajočim dizajnom in navedbo avtorstva na dnu posode. Emo Novum bo izdelal vsaj en komplet z nagrajenim dizajnom ter nagrado izročil nagrajencu.
Organizator natečaja Emo Novum lahko nagrajeni dizajn po svoji presoji uporablja v svoji proizvodnji. Avtor dizajna se s sodelovanjem v tem razpisu v korist organizatorja natečaja odpoveduje materialnim avtorskim pravicam, zadrži pa moralne, kar Emo Novum zagotavlja z navedbo avtorstva na dnu posode.

V. Prevzem nagrade bo potekal po dogovoru z organizatorjem nagradnega natečaja. Dobitnik nagrade bo obveščen tudi po elektronski pošti.

Dobitnik se bo neposredno z organizatorjem nagradne igre dogovoril o prevzemu dobljene nagrade.

VI. Pritožbe

Reklamacije in morebitne pritožbe v zvezi z izvedbo tega natečaja in prevzemom nagrade rešuje organizator EMO NOVUM.

Izbor nagrajenca je dokončen. Pritožbe niso možne le v primeru podelitve nagrade nagrajencu se lahko pošlje organizatorju natečaja na e-poštni naslov mitja.majcen@emo-novum.si.

VII. Davek

Akontacijo dohodnine za prejeto nagrado plača organizator natečaja v skladu z veljavnimi predpisi.

[contact-form-7 id="93452" title="Nov obraz za emajlirano posodo Emo Novum"]
Datum Objave: 16.3.2018 ob 08:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja