Odprta Kuhinja

Poglejte si najhitrejši način za lupljenje krompirja

KarpenkovDenis/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Na ta način boste lahko v zelo kratkem času olupili precejšnjo količino krompirja.


Krompir bi lahko označili za trden steber slovenske kulinarike, saj je na njem osnovana marsikatera tradicionalna jed. Izjemno radi si ga privoščimo tudi kot prilogo. Skratka, brez tega gomolja nam živeti ni. In ravno zato, ker je na mizi tako pogosto, želimo njegovo pripravo kar se da optimizirati.

Prvi korak, ki vzame kar nekaj časa, je seveda lupljenje. To lahko počnemo z nožem, obstaja pa tudi kup pripomočkov, s katerimi se lahko znebimo krompirjevih olupkov. Danes pa pišemo o triku, ki zagotavlja, da omogoča najhitrejše lupljenje na svetu. No, po ogledu spodnjega videa se boste s to predpostavko verjetno kar strinjali. Avtor namreč cel krompir olupi v pičlih nekaj sekundah, delo pa je opravljeno temeljito in brez spregledanih zaplat lupine.Za lupljenje v tem primeru potrebujemo dve orodji. Zelo prav nam bodo prišle navadne vilice, na katere bomo napičili krompir. Za tarčo izberemo tisti del, ki ima najmanjšo površino – če malce poenostavimo in obliko krompirja primerjamo z valjem, vilice zapičimo v spodnjo ploskev. Nato pa potrebujemo še lupilec. Izberite tistega, ki vam je najljubši in s katerim se vam je najbolj udobno rokovati. In hitrostno lupljenje se lahko začne.

V eni roki držite na vilice nataknjen krompir, z drugo pa z lupilcem hitro odstranjujte olupke, kot lahko vidite v zgornjem videu. Nas prav zanima, koliko krompirjev v minuti vam bo uspelo olupiti. Ob takšni hitrosti lupljenja bi si krompir lahko privoščili kar vsak dan, kajne? Pire, pražen ali v solati, ni problema! Šalo na stran, zdi pa se nam, da se bo ta gomolj zaradi tega trika morda na mizi res znašel še pogosteje.
Preberite še: Tople murke: najboljša poletna jed iz kumar (VIDEO)

Fotografija: Stockcrafter/Getty Images
Deloindom.si: Solata: kako pridelamo lastno seme
Datum Objave: 29.7.2022 ob 08:07

Več iz te teme:

krompirtriklupljenje krompirja

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.