Odprta Kuhinja

Pogreti špageti: s tem trikom bodo testenine tako okusne, kot bi skuhali sveže

Odpri galerijo
A+   A-
Vam je kosilo ostalo še za večerjo?



Testenine so tisto živilo, ki ga vedno skuhamo več, kot bi jih v resnici lahko pojedli. No, skoraj vedno. Lahko pa trdimo, da je skuhati pravo količino testenin prava umetnost. V brbotajočo vodo jih lačnih oči namreč velikokrat stresemo preveč, nato pa jih ne moremo pojesti do konca. »Nič hudega,« si rečete. »Bodo pa za večerjo!«

A pogreti špageti niso takšna poslastica, kot so bili sveži, kajne? Napili so se namreč omake, malce posušili in nikakor niso več tako čvrsti, kot ko ste jih skuhali prvič. A na srečo obstaja trik, kako jih ponovno »obuditi« in ponoviti okusen obrok, ki ste si ga privoščili za kosilo. Zanj pa potrebujete nekaj žlic skrivne sestavine.

Omaka, ki se je vpila v testenine, je namreč med čakanjem, da se ponovno spomnite nanje malce dehidrirala in njena tekstura ni več takšna, kot bi morala biti. A če ste na to mislili že prej, boste svoje kosilo z veseljem povečerjali kasneje. V kozarec za vlaganje je treba skrivno sestavino, ki bo testenine spet naredila sveže, shraniti že prvič, ko jih kuhamo.

Pogrete testenine so lahko takšne, kot bi jih skuhali prvič


Govorimo o vodi, v kateri so se kuhale testenine. Pisali smo že, da jo po kuhanju nikar ne zavrzite, saj jo k omakam dodajajo tudi najboljši italijanski chefi. Škrob, ki ga spustijo v vodo, je namreč odlično vezivo, ki poveže sestavine v omaki in ustvari kremasto teksturo. Zato jo vedno, ko skuhate preveč vaše najljubše pašte, shranite za kasneje.

Ko boste pogrevali špagete od kosila, v ponev dodajte nekaj žlic škrobne vode in vse skupaj prepražite na zmernem ognju. Tekočina bo pomagala predramiti omako, škrob pa jo bo povezal s testeninami in ustvaril kremast učinek, da vam bodo pogrete testenine teknile ravno tako, kot so vam prvič.
Preberite še: Najboljši recept za testenine iz treh sestavin, ki jih obožujejo Rimljani

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 16.10.2019 ob 09:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: