Odprta Kuhinja

Preprost trik, kako do popolnega rumenjaka pri jajcih na oko

Elena Kabenkina/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Če ste mislili, da smo jajca pripravili že na vse možne načine, ste se zmotili!


Jajca mnogi nutricionisti označujejo za najbolj popolno živilo, saj so izjemno bogata z raznolikimi hranili. Ravno zaradi tega si jih zelo radi privoščimo za zajtrk, saj njihova visoka vsebnost beljakovin zagotavlja moč za začetek dneva, hkrati pa tudi energijo, ki traja lep čas. Kljub temu pa si vsako jutro ne želimo popolnoma enakega obroka.

Jajca smo pripravili že na vse možne načine. No, vsaj mislili smo tako. Od ocvrtih, trdo in mehko kuhanih, vmešanih, pa vse do omlete. Kadar pripravljamo takšna z mehkim rumenjakom, želimo, da je ta ravno prav tekoč, še vedno pa topel. Pravi izziv! A tiktok nam je ponovno pokazal, da o kulinariki še ne vemo vsega. Tam smo namreč našli izjemno zanimiv trik, ki obljublja vedno popoln rumenjak.

Pa ne samo, da video obljublja, da se bo rumenjak mamljivo pocedil čez krožnik. Za pripravo jajca na oko na tiktokov način sploh ne potrebujemo ponve. Pripravimo ga kar v mikrovalovni pečici. Kot nalašč za zjutraj, ko še nismo pri volji za gospodinjska opravila, saj olje ne bo škropilo po kuhinji, posoda pa bo ostala čista. Skoraj neverjetno, kajne?Akakasandra, avtorica videa, narekuje naslednje napotke. Potrebujemo dva papirnata krožnika. Na spodnjega nanesemo maščobo in nato nanj ubijemo jajce. Vse skupaj pokrijemo z drugim krožnikom in postavimo v mikrovalovno pečico za 15 sekund. Če si želimo nekoliko manj tekočega rumenjaka, čas podaljšamo za 5 do 10 sekund. In voila, jajce je pripravljeno, da ga poveznemo na vrh toasta ali opečenega kruha z avokadom.

Resnično nas zanima, ali je kdo izmed vas jajca na tak način poskusil pripraviti že prej. Če da, bomo izjemno veseli vaših napotkov v komentarjih na našem facebook profilu.
Preberite še: Kako naredimo tornado jajca (VIDEO)

Fotografija: Elena Kabenkina/Getty Images
Datum Objave: 6.9.2022 ob 07:09

Več iz te teme:

zajtrkjajcamikrovalovna pečicarumenjak

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.