Odprta Kuhinja

Razlog, zakaj bi morali kupiti tablete za pomivalni stroj, četudi ga nimate

Odpri galerijo
A+   A-
Tablete za pomivalni stroj so odlično čistilno sredstvo, ki vas bo še posebej navdušilo pri odstranjevanju trdovratnih madežev.V zadnjem času smo opazili, da vas še posebno zanimajo triki, s katerimi si olajšamo čiščenje doma. Pri vsakdanjih gospodinjskih opravilih seveda neradi zgubljamo čas, zato vedno iščemo bližnjice, ki nam bodo v pomoč.

Pred časom nas je navdušil trik s tabletami za pomivalni stroj, s katerimi smo pečico očistili na najbolj preprost način. In če ste ga preskusili tudi sami, verjamemo, da vas bo razveselila novica, da lahko z njimi očistite tudi marsikaj drugega.

Četudi doma nimate pomivalnega stroja, je priročno imeti na zalogi tablete za čiščenje, saj lahko z njimi odstranite marsikateri trdovraten madež. Seveda priporočamo, da pri čiščenju z njimi uporabljate zaščitne rokavice.

Zažgani lonci in ponve


Včasih se nam zgodi, da prismodimo mleko, kavo ali pa kosilo. Pogled na črno dno posode je lahko precej žalosten in velikokrat pomislimo, da bi ponev ali lonec kar vrgli v smeti.

Na srečo to v prihodnosti ne bo več potrebno, saj zdaj veste, da se lahko nad zažgano teksturo spravite kar s tableto za pomivalni stroj. V lonec nalijte čisto malo vode, nato pa po dnu podrgnite s tableto.

Hladilnik


V hladilniku včasih spregledamo kakšen madež in pozno čiščenje je lahko malce problematično. Nad umazanijo pa se lahko spravite s tableto za pomivalec in toplo vodo. Presenečeni boste, kako hitro se boste znebili umazanije.

Preberite tudi: Devet najbolj umazanih kuhinjskih kotičkov po mnenju zdravstvenega inšpektorja


Kuhinjsko korito


Tablete za pomivalni stroj bodo pomagale tudi do sijočega kuhinjskega korita. Najprej ga zmočite, nato pa dobro zdrgnite s tableto. Ta bo namreč zaradi abrazivnosti nadvse učinkovito odstranila tudi sledi vodnega kamna.

Smetnjak


Čiščenje smetnjaka nikoli ni prijetno, lahko pa ga poenostavite tako, da prazen smetnjak napolnite s toplo vodo in vanjo vržete tableto za čiščenje. Počakajte, da se raztopi in opravi svojo čarovnijo, nato pa vse skupaj le še splaknite z vodo.

Krogi kave in čaja


Če imate navado, da si skuhate čaj ali kavo in nanju pozabite, so vaše skodelice verjetno polne krogov, ki jih pusti gladina tekočine. Najbolj učinkovito boste pigment s keramike odstranili s tabletami za pomivalec.

Preberite še: To je nasvet Nigelle Lawson, ki izboljša vsak hlebec kruha


Fotografija: Damian Lugowski/ Getty Images
Datum Objave: 14.5.2021 ob 06:05

Več iz te teme:

čiščenjepomivalni strojtablete

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.