Odprta Kuhinja

Skrivna sestavina, ki naredi ocvrtega piščanca še bolj hrustljavega

Odpri galerijo
A+   A-
Krofe smo že ocvrli, dunajski zrezki in ocvrti piščanec pa ostajajo na jedilniku vse leto.Čeprav cvrtje ni ravno zdravo, si ga mnogi radi privoščijo vsaj nekajkrat letno. Med moko, jajci in drobtinami se največkrat znajde piščanec, včasih pa tudi drugo meso, sir ali celo zelenjava. Po ocvrtem piščancu je znana tudi marsikatera slovenska gostilna in prav vsak ima svojo najljubšo, kjer je skorja najbolj hrustljava.

Seveda imajo vse te gostilne svoj hišni recept in okus ocvrtega piščanca je marsikdaj odvisen od skrivne sestavine, ki ostaja skrita. Nekatere med drobtine mešajo orehe, druge za drobtine uporabljajo posebno vrsto kruha. Pa obstaja univerzalna sestavina, ki bi izboljšala doma narejenega ocvrtega piščanca? Obstaja!

Sestavina, ki spremeni rezultat


Ker za cvrtje ni potrebnih veliko sestavin, jih prav veliko tudi ne bomo dodajali. Kot piše portal The Kitchn, potrebujemo le eno, da bo krušna skorjica bolj hrustljava. In to je koruzni škrob. Ta bo, če ga primešamo moki, v kateri običajno povaljamo meso, posrkal vlago olja in piščanca in tako botroval bolj hrustljavemu končnemu izkupičku.

Koruzni škrob, ki ga primešamo moki, prav tako upočasnjuje delovanje glutena, zato bo skorja manj lepljiva in tako bolj hrustljava. Da naredimo takšnega ocvrtega piščanca, ne potrebujemo nobenega posebnega recepta, dovolj je že, da tistega, po katerem se navadno zgledujemo, le malce izboljšamo. Najbolje bo, da četrtino količine moke, ki jo uporabljamo sicer, zamenjamo s koruznim škrobom in oboje dobro premešamo. To je vse, kar moramo storiti, da bo med zobmi naslednje kosilo še bolj hrskalo! In ne pozabite, za najboljši rezultat naj ima segreto olje, v katerem boste cvrli, približno 170 stopinj.

Če pa se raje izognete vonju po cvrtju ter piščanca v drobtinah pripravite kar v pečici, priporočamo, da preizkusite ta recept. Obljublja nepozaben okus in ni prav nič slabši od tistega, ki je pripravljen v olju.
Preberite še: Recept za najboljšega ocvrtega piščanca iz pečice (brez cvrtja)

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 5.3.2020 ob 08:03

Več iz te teme:

piščanecocvrt piščaneckoruzni škrob

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.