Odprta Kuhinja

Recept za najboljšega ocvrtega piščanca iz pečice (brez cvrtja)

Odpri galerijo
A+   A-
Ste že kdaj ocvrli piščanca brez olja in s pomočjo pečice? Zagotovo vas je zamikalo. Pa ste bili zadovoljni z rezultatom? Niti ne, kajne? To je recept, ki obljublja dober izid in malo dela.



Ocvrti piščanec je večna klasika, ki se je vedno razveselimo na krožniku. A kaj, ko priprava, paniranje in cvrtje zahtevajo kaj nekaj časa. Poleg tega cvrtje ni tako zdravo, da bi ga jedli preveč pogosto, prav tako pa v kuhinji za seboj pusti pravo razdejanje in vonj po vročem olju po celem stanovanju.

Da bi se izognili cvrčečemu olju in neprijetnemu vonju v prostoru pa se nam ni treba odpovedati ocvrtemu piščancu. Lahko ga namreč pripravimo na čisto nov način. In to brez cvrtja!

Na spletu smo se namreč srečali z receptom mame ene izmed urednic kulinaričnega portala Food52 in priznamo, da nas je popolnoma navdušil. Ocvrt piščanec brez cvrtja pa bo gotovo navdušil tudi vas.
Priporočamo še: Najboljši piščančji zrezek po dunajsko

Sestavine


- 3 žlice morske soli (razpolovljene in še malo za serviranje)
- 8 piščančjih krač s kostmi in kožo
- 2 jedilni žlici surovega masla
- 65 gramov večnamenske moke
- 1 jedilna žlica sveže mletega popra

Priprava


1. S pripravo pričnite že zjutraj. V veliki posodi zmešajte 2 žlici soli in en jogurtov lonček tople vode. Premešajte, da se sol stopi. Nato očistite piščanca odvečne kože in ga dodajte v posodo. Prelijte z zelo mrzlo vodo in dodajte nekaj kock ledu. Vse skupaj z roko premešajte in postavite v hladilnik do večera.

2. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Piščanca vzemite iz hladilnika ter ga popivnajte s papirnatimi brisačkami. Nato položite maslo na dovolj veliko ognjevarno ponev ali pekač, da boste vanjo spravili celega piščanca v enem nivoju (a pazite, da meso ne bo preveč natlačeno, da se ne bo začelo kuhati namesto peči). Postavite jo v pečico (za zdaj še brez mesa, da se razumemo).

3. V veliko vrečko s patentom za zamrzovanje živili stresite moko, žlico soli in poper. Dobro premešajte. Nato vanjo položite po dva kosa piščanca, zaprite vrečko in tresite, dokler ni prekrit z mokasto prevleko. Nato meso otresite, da bo enakomerno pomokano.

4. Kose piščanca položite v veliko ponev tako, da se del s kožo dotika dna posode. Nato jih položite v pečico in pecite dobrih 40 minut, dokler ne postanejo kostanjevo rjavi. To bo trajalo približno 40 minut. Šele nato jih obrnite, da porjavijo še z druge strani. To bo trajalo malce manj, le 20 minut. Nato jih vzemite iz pečice, položite na papirnate brisačke, tik pred serviranjem pa jih še malce posolite in popoprajte.
Namig: Moki lahko primešate tudi malce limonine lupinice in parmezana.

Preverite še: Enostavni slivovi cmoki, ki nikoli ne razpadejo

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 21.9.2019 ob 08:09

Več iz te teme:

iz pečiceocvrt piščanecbrez cvrtja

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.