Tako v resnici najbolj preprosto ločimo breskev od koščice

Odpri galerijo
A+ A-
Ko bi se kaj takega sami spomnili že prej! Zares priročen način, da ob uživanju breskev ne izgubimo vseh živcev.
Včasih nas pri breskvah zmoti le eno. Nadležna koščica, ki se marsikdaj zlepa ne želi ločiti od sladkega rumenega mesa. Včasih tako iz sadeža prej pocedimo celoten sok, preden nam ga uspe razkoščičiti. Da bi se takšnemu početju v prihodnje izognili, smo na spletu našli trik, ki bo olajšal ta korak. Kje je skrivnost?
Navadno breskev ali nektarino najprej prerežemo po tisti črti, nekakšnem poldnevniku, ki ji daje značilno obliko. Kot pa lahko razberete iz zgornjega videa, je trik v tem, da moramo sadež prerezati po ekvatorju, če bi breskev za boljšo predstavo primerjali z Zemljo. Ko jo okrog on okrog prerežemo na pol, z rokami primemo obe polovici in jih zavrtimo v nasprotno stran. Čisto preprosto se bosta ločili od koščice. V eni polovici bo slednja seveda ostala in to polovico nato zopet prerežemo in zavrtimo polovici. Kot bi trenil, se bo koščica zopet odlepila od mesa in breskev je nared, da jo zaužijemo. Ali pa iz nje pripravimo kaj slastnega.
Preberite še: Ta tiramisujev cheesecake je naša trenutna obsesija med sladicami (VIDEO)
Fotografija: GANNAMARTYSHEVA/Getty Images
Datum Objave: 8.7.2022 ob 07:07