Odprta Kuhinja

To bo letos največji hit med piškoti (pripomoček za obliko ima večina že doma)

Fotografija: Liudmila Chernetska/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Izjemno simpatičen trik, ki ga bomo pri peki piškotov uporabili že ta vikend.


Začenjamo z adventnimi opravki: v mestu se prižgejo lučke, okrasili bomo tudi doma, na vencu prižgali svečo in seveda spekli piškote. Včeraj smo preverili, kako tiste, ki jih bomo delali letos, najbolj varno shraniti. Danes pa pišemo o tem, kako jih okrasiti.

Ideje za letošnje praznične piškote smo iskali marsikje. Poleg preverjenih klasik, ki jih pečemo vsako leto, smo že pripravili novih pet receptov, predstavili vam jih bomo v naslednjih dneh. Našli pa smo tudi simpatičen način okraševanja.

Tehniko, kjer zmešamo sladkor v prahu in jajčni beljak gotovo že poznate. V mnogih trgovinah pa so na voljo tudi že pripravljene paste za okraševanje, s katerimi je lepšanje piškotov izjemno preprosto. Trik, ki vam ga želimo pokazati tokrat, pa je malce obrnjen na glavo. In to dobesedno.

Kadar pečemo piškote, ki jih pripravimo s pomočjo modelčkov, je pogost motiv človeček ali gingerbreadman, kot mu pravijo čez lužo. Ta modelček pa lahko služi tudi za izdelovanje jelenčkov. Božičkovi pomagači so v tem času namreč zelo priljubljeni, še posebej med otroki.

ni podpisa
ni podpisa


No, če imamo doma modelček za medenjake, ga tako lahko uporabimo tudi za izrezovanje jelenčkov. Piškote moramo le obrniti na glavo in jih okrasiti tako, da so noge možička pravzaprav jelenji rogovi. Kako detajlno se lotimo piškotov, je seveda odvisno od naše vztrajnosti in izkušenj z okraševanjem. Piškoti, ki jih lahko vidite na zgornji sliki, so verjetno produkt precej izkušenega ali pa vsaj nadarjenega domačega slaščičarja ali slaščičarke. Vabimo vas, da se preizkusite tudi vi, če pa imate pri okraševanju še malce treme, lahko začnete le z obrisi in s sladkorno pasto piškote le obrobite. V veliko pomoč vam je lahko naš lanskoletni video priprave božične hišice, kjer Lea Grom pokaže tudi to, kako naredimo rayal icing oziroma sladkorno glazuro za risanje po piškotih.
Preberite še: To morate nujno vedeti, preden se letos lotite prve peke božičnih piškotov

Fotografija: Liudmila Chernetska/Getty Images
Mična.si: Kam lahko za novo leto poletite iz Ljubljane (in koliko vas bo to stalo)
Datum Objave: 29.11.2022 ob 07:11

Več iz te teme:

piškotiokraševanjejelenčki

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.