Odprta Kuhinja

To je eden najbolj priljubljenih receptov na svetu, ki smo ga lani kuhali tudi pri nas

Odpri galerijo
A+   A-
Tudi pri Googlu se prve dni ozrejo v preteklo leto in preverijo, katere so bile vroče vsebine. Nas je seveda zanimalo kulinarično področje.


Spletni iskalnik Google vsak konec leta objavi ključne besede, ki so nas iskalce najbolj zanimale ter smo jih v preteklih 365 dneh najpogosteje vtipkali v njegovo vrstico. Rezultate nato razvrsti tudi po kategorijah in nas je najbolj zanimalo, kateri recept se je povzpel na vrh tako imenovanega poročila »Year in Search 2021«.

Tako kot na vsa področja našega življenja je imela pandemija v preteklih dveh letih velik vpliv tudi na kulinariko. Recepte je zaznamovala karantena, kuharski triki in napotki pa so se preselili na družbeno omrežje tiktok. Tako smo bili priča kar nekaj viralnim kulinaričnim obsesijam, o katerih smo pisali tudi na našem portalu. Od tiste posebne stepene kave, ki smo jo v nekem obdobju karantene preizkušali prav vsi zemljani, pa vse do recepta, ki je na zgoraj omenjeni lestvici pristal med prvimi tremi najbolj iskanimi. Uganete, kateri?

Recept, ki nas bo spomnil na dneve v karanteni


Globalno so nas v preteklem letu najbolj zanimali recepti za mehiške takose, nadevane s počasi kuhano govedino, imenovano birria, sledil je indonezijski ocvrti riž, na tretjem mestu pa so se znašle testenine s pečeno feto in češnjevimi paradižniki, ki so z najmanj eksotike edine požele priljubljenost tudi v Sloveniji. Omaka, ki jo iz le treh sestavin pripravimo v pečici, je postala viralni hit in tudi na Odprti kuhinji je požela ogromno zanimanja. Recept je seveda precej primeren obdobju, v katerem je postal tako priljubljen. Vsi, ki smo na boljše čase čakali doma, smo namreč iskali dinamiko v kuhinji. Želeli smo si nekaj novega, a vseeno preprostega. Jed, ki bi vsaj malo popestrila karantenski vsakdan in nas popeljala izza sten našega doma.

»Feta Pasta« sicer ni odkritje lanskega leta. Recept je že pred dvema letoma na svojem instagramu delila finska kulinarična blogerka Jenni Häyrinen, njena objava pa je že takrat dosegla rekordne številke ogledov, saj naj bi bila pravzaprav poenostavljena kopija italijanske dobrote, ki je vključevala še prosecco, čebulo in med. No, kliki so v karanteni poleteli v nebo in tako se je recept zapisal v zgodovino kot eden najbolj priljubljenih v 2021.

Seveda smo ga preverili tudi v našem uredništvu in o njem napisali članek, po katerem ste množično kuhali. Če se vam je slučajno izmuznil, nikar ne odlašajte. Gotovo vam bo ta odlična jed polepšala trenutke tudi v 2022.
Preberite še: Najokusnejše kosilo iz enega lonca, narejeno v 15 minutah

Fotografija: VeselovaElena/Getty Images
Datum Objave: 7.1.2022 ob 08:01

Več iz te teme:

testeninefetaparadižnikiGooglekarantenafeta pasta

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.