Odprta Kuhinja

Tortilje: tako pripravljen prigrizek je postal velik spletni trend

A+   A-
Kaj si boste danes privoščili za malico? Predlagamo, da posežete po slastnih tortiljah.Mehiška kuhinja slovi po nadvse hranilnih in preprostih receptih, redkokdaj pa naletimo na koga, ki ne bi oboževal tortilj. Pšenične ali koruzne mehiške palačinke so odlične na vse možne načine, zaradi njihove univerzalnosti pa jih lahko napolnimo z marsikatero sestavino.

Med brskanjem po družbenih omrežjih smo naleteli na trik, kako iz tortilj pripraviti odličen prigrizek ali malico. Pravzaprav si takšno jed lahko privoščimo ob kateri koli uri v dnevu. Če trenutno ne delate od doma, vam bo današnji recept prišel nadvse prav tudi za službeno malico.


Slane ali sladke


Tortilje navadno napolnimo z zelenjavo, piščancem, tuno, sirom ali čim drugim. Nato jih zavijemo kot palačinke in zaužijemo. No, včasih jih pred tem še prelijemo z omako, obložimo s sirom in zapečemo v pečici. Odlično. Kadar pa se nam mudi, se bo najbolje odnesel spodnji trik, ki trenutno preplavlja spletna omrežja. Na instagramu, facebooku in tiktoku smo naleteli na posnetke posebnega zlaganja tortilj, ki jih nato brez težav položimo v opekač in odličen obrok je pripravljen v pičlih treh minutah.Tortiljo najprej prerežemo do polovice tako, da naredimo nekakšen polmer. Vsako četrtino kroga obložimo z drugo sestavino po lastni izbiri. Nato primemo za prerezan del tortilje in ga prepognemo čez polovico. Postopek ponovimo še v drugi smeri, dokler ne dobimo četrtine kroga. Vse skupaj nato položimo v opekač za kruh, da se sestavine pogrejejo, tortilja pa hrustljavo zapeče.Tortilje lahko napolnimo s poljubnimi slanimi sestavinami. Če smo sladkosnedi, pa jih lahko pripravimo tudi na sladek način. Če ste pristaš slednjega, jih je bolje popeči v ponvi na maslu, da bodo še bolj slastne. Sicer pa bodo tudi v opekaču odlične.

Skratka, adijo sendviči, živijo tortilje!
Preberite še: Kako sami naredimo domače tortilje

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 22.1.2021 ob 10:01

Več iz te teme:

tortiljeinstagramtiktok

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.