Odprta Kuhinja

Tri zapovedi priprave polnjenih paprik, ki naredijo veliko razliko

A+   A-
Polnjene paprike so ena izmed priljubljenih poletnih specialitet, prav vsaka gospodinja pa ma zanje svojo skrivno formulo.


Kljub temu, da lahko polnjene paprike pripravimo na različne načine, jim dodajamo skrivne sestavine in jih kuhamo v posebnih družinskih loncih, velja nekaj zapovedi, ki se jih gre vedno držati. Ne glede na vse našteto. Na katerikoli način paprike pripravljate, priporočamo, da upoštevate spodnja pravila in naslednje kosilo bo zagotovo več kot uspešno!

Izbira paprik


Morda bi si mislili, da je vseeno, v katero vrsto paprike nadevate meso in riž, a v resnici ravno izbira prave odloča o končnem rezultatu. Za to poletno jed je najbolje izbrati babure, ki imajo izjemno tanko steno. Če boste izbrali bolj mesnate paprike, se bo nadev prepojil z njihovo tekočino in razpadel. Prav tako bo vse skupaj imelo močan okus po zelenjavi.

Prava vrsta riža


Tudi izbira vrste riža igra vlogo pri pripravi polnjenih paprik. Najbolje je izbrati tistega za rižote, na primer arborio. Dolgozrnati riž se ne bo tako dobro obnesel. Izjemno pomembno pa je še, da riža preden ga pomešate v mesnato maso, ne kuhate. Po receptu uporabimo surovega, saj se bo skuhal potem, ko bomo kuhali končano jed.

Preveč nadeva


Pri polnjenju paprik se moramo upreti tudi misli, da bi paprike preveč napolnili. Da bi maso nadevali čisto do vrha paprike namreč ni priporočljivo, saj se bo riž med kuhanjem napihnil in nadev lahko prične lesti iz paprik ali pa celo povzroči, da bi paprike počile.
Preberite še: Stara jed s stročjim fižolom in krompirjem, ki ne sme potoniti v pozabo

Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 7.8.2023 ob 07:08

Več iz te teme:

rižpolnjene paprike

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja